+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kult Piknik a kastélyban
2021. augusztus 2. hétfő 21:55 - Keszthely
Kult Piknik a kastélyban
Az elmúlt hét végén a Helikon Kastélymúzeum parkjában rendezték meg a “Kult Piknik” címet viselő, kulturális eseményeket kínáló programot. Tavaly is volt egy hasonló kezdeményezés - de akkor a “Park Piknik rendezvényen a gasztronómiára fókuszáltak. Idén a kultúra jegyében kézműves- és növényvásárral, táncos-zenés programokkal várták az érdeklődőket.

Lovas bemutatókkal is várták az érdeklődőket a Kult Piknik programján. A kastélymúzeum saját lovait láthatta a közönség. Ezt a műsort az intézmény tematikus napjainak keretében, a nyár folyamán péntekenként is lehet látni. A Kult Piknikkel szeretnének egy plusz élményt adni azoknak a látogatóknak, akik a kastélyba érkeznek. Fókás Andor Zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa elmondta: "A tavalyi évhez különbség, hogy tavaly a gasztronómia volt főszerepben a Park Piknik keretében, idén a piknik jelleget ugyanúgy szeretnénk megtartani: ínyencségeket kóstolhatnak itt a parkban a Kávéházunk által. Most a kultúra van a fő célkeresztben, így a tangó show és a “Különterem” című előadás a központja, illetve a fő névadója a rendezvénynek."

A kastély kávézója igazi ínyencségekkel is készült: pirított-vajazott kenyérrel, házi jellegű kolbásszal, sajtokkal, zöldségekkel, retek-, zöldborsó- és lucernacsírával, dióval, paprikával, uborkával, valamint finom sonkaszeletekkel készül az egészséges György-tál. A virágvásárral, a táncos-zenés programokkal pedig arra szeretnék a figyelmet ráirányítani, hogy a kastély falai között milyen értékes kulturális tevékenység zajlik.

A Flóra napok keretén belül települtek ki azok a vállalkozások, akiknél virágokat lehetett vásárolni. Ők az ország minden pontjából érkeztek és sok egzotikus növény volt a kínálatukban. Pénteken este egy igazi, szabadtéri “Argentin Tangó Show” szórakoztatta a közönséget, amelynek fő fellépői Budai László és Pirity Andrea voltak. A Helikon Kastélymúzeum rendezvényei mindig nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek és a vendégek körében. "Nagyon tetszik, hogy mindig színes, kulturális program is valami az aktív-passzív pihenés mellett. Nagyon szép a város, nagyon rendezett, nagyon jól szervezett. Azt gondolom, hogy le a kalappal a szervezők előtt. Mindig találunk új és új programot" - vélekedett Tóthné Markovics Erika.

Az Argentin Tangó Táncszínház varázsolta a színpadra a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevidón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították. Érzékiség, érzékenység, szerelem, szenvedély, vágy, gyűlölet, figyelem, közöny, öröm és bánat, humor, boldogság és szomorúság - mindezt tudja a tangó. Budai László táncművész ezzel egészítette ki: "A szabadtéri eladásokat nagyon szeretjük, mivel teljesen más jellege van, mint egy zárt színháznak ugye. Úgy mondják: a kőszínházban bent más, mint a szabadban. Itt, a szabadban akár a szellő ahogy fúj, a zene is teljesen másképp, de az, hogy körbeveszi a kastély ezt az egész színpadot, nekem nagy erőt ad."

A szervezők a kétnapos Kult Pikniket követően úgy összegeztek: nagyon pozitív tapasztalatokkal zárult a program, majdnem teltházasak voltak a rendezvények. Ehhez természetesen az is kellett, hogy az időjárás is megfelelően alakult.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus