+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indulnak a pótfelvételik - Keszthelyen is
2021. július 30. péntek 14:13 - Keszthely
Indulnak a pótfelvételik - Keszthelyen is
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka. A tavaszi felvételit követően pótfelvételi eljárást is meghirdethetnek az intézmények. Ennek során azok adhatják be felvételi szándékukat, akik jelentkeztek az általános eljárás során, de nem vették fel őket. A keszthelyi Georgikon Karon augusztus negyedikén egy nyílt napot is tartanak.

Akit nem vettek fel a júliusi ponthatárismertetést követően a felsőoktatásba, az nem tud részt venni a képzéseken. Kivételt jelenthet, ha a jelentkező a pótfelvételi eljárásban sikerrel jár. Megkezdődött ugyanis a pótfelvételik időszaka, így augusztus nyolcadikáig felcsillanhat a remény a bejutásra. A keszthelyi Georgikon Karon is várják a jelentkezőket. Az egyetemen sikeresnek ítélik az általános felvételi eljárást. "Ennek keretében a felsőoktatási szakképzési szakok közül négy különbözőre tudnak majd jelentkezni az érdeklődők. Alapképzésben szintén négy különböző képzésünk kerül kínálatra. Alapvetően nappali és levelező munkarendben is érdeklődhetnek a képzéseink iránt. Állami ösztöndíjas helyekre is jelentkezhetnek az alap képzéseinkre" - mondta el dr. Poór Judit, a MATE Georgikon Karának egyetemi docense, oktatási kampusz főigazgató-helyettese.

A Georgikon Campusra tavasszal háromszázhuszonegy hallgatót vettek fel. Ez majdnem százzal több, mint egy évvel ezelőtt. Most alapképzésben kertészmérnök és mezőgazdasági mérnök képzés keretében nappali és levelező munkarendben is, természetvédelmi mérnök és vidékfejlesztési agrármérnök szakokon nappali munkarendben várják a jelentkezőket. Felsőoktatási szakképzésben ménesgazda és mezőgazdasági szakokon mindkét munkarendben, gyógy- és fűszernövény szakokon levelező munkarendben lehetséges a jelentkezés. Mesterképzések nappali munkarendben indulnak növényorvos és természetvédelmi mérnöki szakokon.

Dr. Lukács Gábor, a MATE Georgikon Karának egyetemi docense, általános kampusz főigazgató-helyettese rámutatott: "Hogyha a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem összes agrár felvett hallgatói létszámát nézzük, abból 17 százalék Keszthelyre felvételizett, és ide is vettük fel, ami szerintem egy nagyon szép szám. Ezzel a felvett hallgatói létszámmal egyébként Zala megye legnagyobb kampusza Keszthelyen a Georgikon, illetve hát a Dunántúlon megőriztük a vezető helyünket agrárképzési területen."

Természetesen azok is élhetnek a pótfelvételi lehetőségével, akik korábban nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben indított képzésre sem. A felvi.hu oldalon egyetlen helyre lehet jelentkezni. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat.

 

(Ide kattintva elérhető a felvételi honlap. A felvi.hu oldalon a MATE képzései alatt lehet megtalálni a szakokat is, a jelentkezésnél a képzési helyre figyelni kell (egy szak több helyen és formában is indul). A pótfelvételi jelentkezések augusztus 8-án zárnak, de szakirányú továbbképzési szakokra augusztus 31-ig várják a jelentkezéseket. Telefonon, személyesen és online is várják az érdeklődőket.)

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus