+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Major Vera: "Érzem, hogy támogatnak."
2021. július 26. hétfő 17:33
Major Vera: "Érzem, hogy támogatnak."
Vasárnap hajnalban kezdte meg szereplését a Tokiói Olimpián Major Veronika. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub versenyzője első körben 34. lett a 10 méteres légpisztoly számban. A sportoló saját maga mesélte el első tapasztalatait televíziónk számára.

Magyar idő szerint vasárnap hajnali kettőkor kezdődött meg a 10 méteres női légpisztoly szám a Tokiói Olimpián. Ebben volt érdekelt Major Veronika is. A keszthelyi sportoló már egy hete van Japánban, elmondása szerint sikerült megszoknia a környezetet is. A versenytársak sem ismeretlenek számára, hiszen korábbi megmérettetéseken már találkoztak, kiismerték egymást. Verának a kvalifikáció során a kezdés okozott nehézségeket, de az edzői konzultáció után megmutatta tehetségét. Ez azonban sajnos nem volt elég a döntőhöz.

„Én nagyon gyors lövőnek számítok. Tehát általában az 1 óra 15 perces lőidőből nagyjából ilyen 45-50 peret szoktam felhasználni. Most viszont az első fél óra eltelt azzal, hogy az első 20 lövést lőttem. Hiszen tényleg minden egyes lövést többször felemeltem. Volt olyan, hogy kétszer-háromszor. Szerintem olyan nem is volt, hogy elsőre sikerült volna ellőnöm. Mert volt egy kis agyi gát ebben, hogy a lehető legtökéletesebben akartam csinálni. És ez egy picit annak a rovására ment, hogy hagytam volna. hogy vigyen a flow és vigyen az áramlat magával.”

Egy szarvasról készült pasztellképet mutat Keczeli Zoltán. Az alkotás érdekessége, hogy Major Veronika készítette 2010-ben, amikor a lövészklubhoz került. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub edzője azért mutatta meg a képet, mert ez jelképezi azt, hogy honnan indult el a sportoló. Csik Ferenc szobra pedig a folytatás szimbóluma. Keczeli Zoltán elmondta, nagyon büszke Verára.

„Az első lövés után ki is kéredzkedett a lőállásból és a kapitánnyal próbált szót váltani, hogyan tovább. Hogy ez mennyire jól sikerült, az mutatja, hogy a harmadik, negyedik, ötödik sorozatban például 10 lövésből 97 köröket ért el, ami hát a mi világunkban meglehetősen jó eredmény. Ezzel az első és második sorozatnak a gyengébb teljesítményét nyilvánvaló nem tudta teljes mértékben behozni, de megmutatta azt, hogy nagy versenyeken, ahol nagyon helyt kell állni, főleg az utolsó lövéseknél, akkor fantasztikus teljesítményre képes.”  

Major Vera legközelebb csütörtökön a női 25 méteres pisztoly számban lesz érdekelt. Most erre készül.

„Várom már nagyon. Most ez egy kicsit elcsendesedik bennem ez a légpisztoly és akkor pont ez az egy-két nap elég lesz arra, hogy újra erőre kapjak és feltüzeljem magam és úgy álljak oda a 30+30 pontjának a versenyére, hogy végre lőhetek.”

A pontlövés kvalifikáció magyar idő szerint csütörtökön hajnali 2-kor kezdődik, mely pénteken folytatódik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
forrás: MTI
 
forrás: MTI
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus