+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új program indult Gyenesdiáson “Art udvar” címmel
2021. július 22. csütörtök 21:58 - Gyenesdiás
Új program indult Gyenesdiáson “Art udvar” címmel
“Art udvar” név alatt egy úttörő kezdeményezés indult Gyenesdiáson. A Községháza és a Pásztorház közötti területen négy alkalommal szerveznek szabadtéri, zenés-kulturális programokat. Az első rendezvény alkalmával egy duókoncertet láthatott-hallhatott a közönség.

Takáts Eszter és Koller László koncertjét élvezhette a közönség a gyenesdiási “Art udvar” nyitórendezvényén. A kellemes időjárás, a környezet, és nem utolsó sorban a fellépők profizmusa is hozzájárult ahhoz, hogy a korábbi “Községházi esték” továbbgondolt utódrendezvénye sikeres legyen. Takáts Eszter elmondta: "Zalaegerszegről érkeztünk. Takács Eszter vagyok, kollégámmal, Koller Lászlóval adtunk elő saját dalokat, amiket Pécsett kezdtem el először írni. Egy pécsi születésű dalszerző-énekes-gitáros vagyok. Van zenekari felállásunk is, majd azzal is lehet találkozni augusztusban. Most egy duó műsorral készültünk."

A szervező szerint már eleve az elnevezés kifejezi, hogy mi a célja a rendezvénynek és milyen közönséget szeretnének megszólítani. A helyszínválasztás nem véletlen: a hangulatot igyekeznek fokozni. A Pásztorház melletti terület a csendességével egyfajta meditatív hangulatot kölcsönöz a programoknak - véli Szabó Zsolt Szilveszter igazgató. Hozzátette: "Ugyanúgy, ahogy a korábbi “Községházi esték”, négy estét foglal magába, négy szerda estét. Ezeken az estéken, ahogy említettem, ugye “Art udvar” az elnevezés, tehát a művészetek randevúznak ezen a kis téren, ebben a kis udvarban. Ez tulajdonképpen a koncepciónak az alapja, hogy mindenféle művészetek a zenén, a színházon, a stand up-on keresztül megmutatják magukat."

Július 28-án Dombi Bertalan szórakoztatja a közönséget gitármuzsikájával, majd Szép Bence humorista lép fel. Augusztus 4-én Fabók Mancsi Bábszínháza érkezik a kis udvarba, majd augusztus 11-én, a rendezvénysorozat zárónapján, Hajdu Klára és Szakonyi Milán koncertezik majd.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár