+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Razziázott a rendőrség
2021. július 19. hétfő 14:06 - Keszthely- Vonyarcvashegy
Razziázott a rendőrség
Szórakozóhelyeknél és szabadtéri rendezvényeknél végzett fokozott ellenőrzést a rendőrség. A lopások, garázdaságok és erőszakos cselekmények megelőzését szolgáló akció szombat éjjeltől vasárnap reggelig tartott. A rendőrök mellett például a NAV és a NÉBIH munkatársai is részt vettek az ellenőrzésen. A Keszthelyen és környékén végrehajtott fokozott ellenőrzést az idegenforgalmi szezonban működő Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság rendelte el.

A fokozott ellenőrzést megelőző eligazításra sorakozott fel az állomány. Rendőrök, polgárőrök és társszervek jelentek meg a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. Az itt kiadott feladatok alapján indultak el a járőrök, hogy a nyári hétvége rendezvényein és szórakozóhelyek környékén hajtsanak végre akciót.

Dr. Andor László kapitányságvezető, Keszthelyi Rendőrkapitányság: „Célunk az, hogy egy kiemeltebb ellenőrzést, figyelmet fordítsunk ilyenkor a balatoni turisztikai szezon ezen frekventált időszakára. Próbáljuk kiszűrni azokat a személyeket, akik különböző jogsértések elkövetésére szakosodtak. Kiemelt célunk az, hogy csökkentsük a vagyon elleni bűncselekményeket, a különböző garázda, személyelleni erőszakos bűncselekményeket, kiemelt figyelmet fordítunk a kábítószer-bűnözés kiszűrésére és nagy figyelem övezi a közlekedésrendészeti tevékenységet is ebben az időszakban.”

Rendőrkutyát is bevetettek a fokozott ellenőrzés során. Vonyarcvashegyen egy nagyobb szórakozóhely és a strandi vendéglátóegységek környékén, parkolókban járőröztek a zalai Kutyás-Lovas Alosztály egyenruhásai a speciálisan kiképzett rendőrkutyával. Társhatóságként a katasztrófavédelem, a NAV, a NÉBIH és a Családsegítő Szolgálat is közreműködött. Az ő ellenőrzéseiket is biztosították a rendőrök, de a Polgárőrség munkatársai is részt vettek az akcióban. Úgynevezett mozgó-, illetve álló ellenőrzések keretében a megszokottnál jóval nagyobb létszámban figyelték a szórakozóhelyeket és szabadtéri rendezvényeket. Közel 50 fő vett részt a Keszthely térségében, párhuzamosan, több helyszínen zajló akcióban.

Dákai Gergő, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője: „A rendőrségben ezeken a helyszíneken, illetve ellenőrzéseken az embereknek a nyugodt, normális szórakozását próbálja meg biztosítani. Az ide látogató, pihenni vágyó vendégeknek is érvényesüljön a lehetősége, hogy a pihenést nyugodtan tudják eltölteni. Azoknak a fiataloknak is biztosítani próbáljuk a szórakozását, akinek esetlegesen a diszkó, vagy hangosabb zenés-, táncos rendezvényeken próbálják meg kiteljesíteni a pihenésüket.”

A közrendvédelmi és bűnügyi feladatokat ellátó rendőrök mellett a közlekedési osztály egyenruhásai is részt vettek az akcióban. A parkolókban járőrözve, egy speciális kamerával ellenőrizték a gépjárművek rendszámait. Ennek segítségével pillanatok alatt megállapítható például, hogy az autó körözés alatt áll-e. A fokozott ellenőrzést az idegenforgalmi szezonban működő Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság rendelte el. 

„Minden évben június, július, augusztus hónapban egy nagyobb szabású akciót hajtunk végre a BKKB-ból kifolyólag. Ilyenkor jóval nagyobb rendőri erővel, létszámmal jelenünk meg a közterületeken, illetve az egyes frekventáltabb csoportképző helyeken. Ekkor a kapitányság saját erővel, illetve a megyei főkapitányság egyes alszervezeti egységeinek bevonásával hajtjuk végre ezeket az ellenőrzéseket” - tette hozzá Dr. Andor László kapitányságvezető.

A fokozott ellenőrzés szombat 22 órától vasárnap reggel 6 óráig tartott.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus