+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok sikert az olimpián Vera!
2021. július 9. péntek 15:13 - Keszthely
Sok sikert az olimpián Vera!
Egy hét múlva utazik az olimpiára Major Veronika. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub bajnokának a Balaton-parton kívántak szerencsét a város képviselői és a sportbarátok. A 24 éves Európa-bajnok lég- és sportpisztollyal is célra tarthat Japánban. A legújabb döntés szerint nézők nélkül rendezik az olimpiát, ahol július 25-én fog először lőni Major Veronika.

Csik Ferenc olimpiai bajnok szobránál búcsúztatták az ötkarikás játékokra induló Major Veronikát. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub sportolói, edzői, a sportlövő szövetség, a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör tagjai, Veronika édesanyja és párja is jelen volt a Balaton-parton. Nagy Bálint elmondta, a keszthelyi sportlövő már most sokkal öregbítette a város és a térség hírnevét. A polgármester szerint Verának elsődlegesen mentálisan kell jó állapotban lenni a nézők nélkül zajló olimpián.

„Mivel egy ennyire speciális helyzet lesz – nem elég hogy olimpia, ráadásul egy ilyen speciális körülmények között megszervezett olimpia – ezért én mindenekelőtt az kívántam, hogy mentálisan is legyen rendben és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, mi nagyon büszkék vagyunk rá, visszavárjuk és szurkolni fogunk neki Keszthelyről az egészen biztos” - mondta Nagy Bálint polgármester. 

Több keszthelyi olimpikon búcsúztatásán és fogadásán is jelen volt már dr. Iglódi Endre. A Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke elmondta, mégis most van a legnagyobb izgalomban, hiszen Vera igazi zalaiként, igazi keszthelyiként vesz részt az olimpián.

„Olyan ízig-vérig zalai érem, aranyérem még nem született olimpián olyan sportolótól, aki itt is született. Csik Ferencet magunkénak valljuk, zalaiak, hiszen itt nőtt fel, itt nevelkedett Keszthelyen, de Vera ízig-vérig zalai lány. Ő Keszthely szülötte, keszthelyi sportegyesületbe versenyez és valljuk be őszintén, esélyes az olimpián is, még a legfényesebb éremre is” - fogalmazott a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke. 

Iglódi Endre ajándékot vehetett át a Magyar Sportlövő Szövetség titkárától és Keczeli Zoltán edzőtől. Az európai szövetség zászlaját kapta. Ez lobogott a gyenesdiási EB-n, amikor Major Veronika megnyerte a kontinensviadalt. Keszthely bajnokában vegyes érzések kavarognak, nagyon várja az olimpiát. Júniusban Esszéken lég- és sportpisztoly versenyszámban is döntős volt, ami nagyon jó felkészülési lehetőség volt Tokió előtt. Veronika szerint nehéz lélekben felkészülni az olimpiára.

„Számláltam a napokat és számláltam az edzőtáborokat és a versenyeket, hogy már csak ennyi, már csak annyi van az olimpiáig. Nagyon sokat számít a család. Nekem nagyon szerencsém van, hiszen a családom és a párom is nagyon megértő, türelmes és toleráns velem és amiben csak tudnak, támogatnak” - mondte Major Veronika. 

Veronika egy hét múlva utazik Tokióba, július 25-én lő először. Női légpisztoly 60 lövés és női sportpisztoly 60 lövés számban küzd meg az aranyért az ötkarikás játékokon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus