+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok sikert az olimpián Vera!
2021. július 9. péntek 15:13 - Keszthely
Sok sikert az olimpián Vera!
Egy hét múlva utazik az olimpiára Major Veronika. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub bajnokának a Balaton-parton kívántak szerencsét a város képviselői és a sportbarátok. A 24 éves Európa-bajnok lég- és sportpisztollyal is célra tarthat Japánban. A legújabb döntés szerint nézők nélkül rendezik az olimpiát, ahol július 25-én fog először lőni Major Veronika.

Csik Ferenc olimpiai bajnok szobránál búcsúztatták az ötkarikás játékokra induló Major Veronikát. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub sportolói, edzői, a sportlövő szövetség, a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör tagjai, Veronika édesanyja és párja is jelen volt a Balaton-parton. Nagy Bálint elmondta, a keszthelyi sportlövő már most sokkal öregbítette a város és a térség hírnevét. A polgármester szerint Verának elsődlegesen mentálisan kell jó állapotban lenni a nézők nélkül zajló olimpián.

„Mivel egy ennyire speciális helyzet lesz – nem elég hogy olimpia, ráadásul egy ilyen speciális körülmények között megszervezett olimpia – ezért én mindenekelőtt az kívántam, hogy mentálisan is legyen rendben és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, mi nagyon büszkék vagyunk rá, visszavárjuk és szurkolni fogunk neki Keszthelyről az egészen biztos” - mondta Nagy Bálint polgármester. 

Több keszthelyi olimpikon búcsúztatásán és fogadásán is jelen volt már dr. Iglódi Endre. A Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke elmondta, mégis most van a legnagyobb izgalomban, hiszen Vera igazi zalaiként, igazi keszthelyiként vesz részt az olimpián.

„Olyan ízig-vérig zalai érem, aranyérem még nem született olimpián olyan sportolótól, aki itt is született. Csik Ferencet magunkénak valljuk, zalaiak, hiszen itt nőtt fel, itt nevelkedett Keszthelyen, de Vera ízig-vérig zalai lány. Ő Keszthely szülötte, keszthelyi sportegyesületbe versenyez és valljuk be őszintén, esélyes az olimpián is, még a legfényesebb éremre is” - fogalmazott a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke. 

Iglódi Endre ajándékot vehetett át a Magyar Sportlövő Szövetség titkárától és Keczeli Zoltán edzőtől. Az európai szövetség zászlaját kapta. Ez lobogott a gyenesdiási EB-n, amikor Major Veronika megnyerte a kontinensviadalt. Keszthely bajnokában vegyes érzések kavarognak, nagyon várja az olimpiát. Júniusban Esszéken lég- és sportpisztoly versenyszámban is döntős volt, ami nagyon jó felkészülési lehetőség volt Tokió előtt. Veronika szerint nehéz lélekben felkészülni az olimpiára.

„Számláltam a napokat és számláltam az edzőtáborokat és a versenyeket, hogy már csak ennyi, már csak annyi van az olimpiáig. Nagyon sokat számít a család. Nekem nagyon szerencsém van, hiszen a családom és a párom is nagyon megértő, türelmes és toleráns velem és amiben csak tudnak, támogatnak” - mondte Major Veronika. 

Veronika egy hét múlva utazik Tokióba, július 25-én lő először. Női légpisztoly 60 lövés és női sportpisztoly 60 lövés számban küzd meg az aranyért az ötkarikás játékokon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus