+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
2021. július 6. kedd 14:36 - Keszthely
Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
Keszthelyen a nyári szezonban is kiemelkedően jó a közbiztonság – hangzott el a Bűnmegelőzési Iroda megnyitóján. Az idén 20. alkalommal teljesítenek szolgálatot a diákok az Energia téren, a mintegy 60 fiatal 7 héten át segíti a keszthelyieket és az ide érkező turistákat. A Bűnmegelőzési Irodát a város önkormányzata is a kezdetek óta támogatja.

Már munkába álltak a diákok a Bűnmegelőzési Irodában. A fiatalok elsősorban járőrözési feladatokat látnak el, szórólapokkal, információkkal segítik a keszthelyieket és az ide érkező vendégeket. A nyári szezonban főként az autóban és a strandtörölközők alatt hagyott értékeket keresik a bűnelkövetők. Több diák rendszeresen teljesít szolgálatot az irodában, az itt elvégzett munka mindannyiuk számára fontos.      

„Segítsem Keszthely polgári lakosainak és a kirándulóknak a kellemes időtöltést, a biztonságnak a megőrzését, és, hogy jobbá tegyem az emberek napját. Ha valami problémába ütköznek, akkor segítsek nekik.” - mondta egy önkéntes, Bódis Zsolt.

A Bűnmegelőzési Iroda 20 éve segíti a nyaralókat a biztonságos pihenésben. A hétfői megnyitón Keszthely rendőrkapitánya elmondta, a láthatóság visszatartó erővel bír a bűnözőknél. Dr. Andor László hozzátette, ezért fontos, hogy a fiatalok járőrszolgálattal is segítik a rendőrség munkáját. Elhangzott, az elmúlt évben pozitív tendencia mutatkozik a keszthelyi térségben, egyre kevesebb a nyári szezonhoz szorosan kapcsolódó bűncselekmény.

„A strandi, illetve a turisztikához köthető alkalmi lopások száma jelentősen csökkent. A tavalyi évben Keszthely városában a turisztikai nyári időszakban nem volt gépkocsi feltörés, nem volt gépkocsi lopás, nem volt rablás, illetve nem voltak olyan, vagyon elleni erőszakos jogsértések, amelyek az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét nagyon negatív irányba befolyásolták. Nyilván, ahogy említettem, kiemelt hangsúlyt fektetünk a megelőzési tevékenységünkre, és a diákoknak is ebben van szerepük.” - tájékoztatott Keszthely rendőrkapitánya.

Keszthely önkormányzata a kezdetektől támogatja a Bűnmegelőzési Iroda működését. A város polgármestere a megnyitón elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az Energia téren dolgozók munkája hasznos Keszthely számára. Nagy Bálint kifejtette, az egyik legfontosabb feladat a városban lakók és az ide érkezők biztonságérzetének fenntartása.

„Ebben az elmúlt évek tapasztalata alapján is nagyon nagy segítséget nyújtott a rendőrség, illetve azok a fiatalok, akik csatlakoztak erre a nyári néhány hétre ehhez a programhoz. Bízom benne, hogy az idei évben is a korábbi évek tapasztalatai alapján, azt a tapasztalatot még tovább bővítve fognak tudni a fiatalok egy – reményeim szerint – eseménymentes nyári programban részt venni. Bízom abban, hogy amellett, hogy hasznosan töltik ezt a jónéhány hetet, amellett nagyon jól is fogják érezni magukat itt Keszthelyen.” - emelte ki a polgármester.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság az idén 2 új kerékpárral bővítette a szolgálati járművek számát. A bicikliket a Balaton Fejlesztési Tanácsnak és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak köszönhetően szerezték be. Emellett 5 fővel emelkedett a kerékpárral szolgálatot teljesítő rendőrök száma, akik a frekventált kerékpáros útvonalakon fognak járőrözni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus