+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Strandfejlesztéseket adtak át
2021. július 5. hétfő 19:07 - Vonyarcvashegy
Strandfejlesztéseket adtak át
Az elmúlt években közel 10 milliárd jutott a balatoni strandok fejlesztésére. Vonyarcvashegyen is két év alatt több mint 100 milliós fejlesztést hajtottak végre a strandon,melyből 70 millió Ft pályázati támogatás. A népszerű üdülőtelepülés, nemcsak rendezett környezetben, hanem új és megújult szolgáltatásokkal és elemekkel várja az 5,5 HA-os strandon a vendégeket. A beruházásokat Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adta át.

Nagy a tömeg jó időben a vonyarci strandok. Az elmúlt években is igazolódott, hogy nem csak a fürdőzők, hanem a sportkedvelők is szívesen látogatnak el az üdülőtelepülésre. Rendezett, szép környezetben töltik el a szabadidejüket. A nagyközség minden évben fejleszti a vonzó partszakaszt. Kihasználva a Magyar Turisztikai Ügynökség két strandfejlesztési, pályázati lehetőségeit az elmúlt két évben több, egymásra épülő beruházást végeztek el.

"S mind a kettőt a pályázatunkban meg is valósítottuk, tehát befejeztük határidőre. Ez mellé még hozzátettük a saját önerőnket, hogy egymásra épülő fejlesztéseinket, ami közép,hosszú és rövidtávú terveinket ki tudja szolgálni. Egymásra épülnek, pont azért, hogy egész évszakos, több generációs találkozási hely legyen a vonyarcvashegyi strand. Tehát nemcsak három hónapban gondolkodunk, ezért a fejlesztéseink is ebben irányultak."- mondta el Pali Róbert polgármester.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese mondta el a strandi beruházások átadóján, hogy  2017 óta, négy ütemben, több mint  9 milliárd forintot fordított a kormány közel száz balatoni strand fejlesztésére. Ebben a fizetős és a szabadstrandok egyaránt részt tudtak venni.

"Elindult az a fokozatos, lépcsőzetes építkezés, hogy évről-évre mindig egy lépcsőt előre tudtak lépni a strandok. Az a bizonyos alapstruktúra, ami alatt mosdóblokkokat, vízbejutási feltételeket, zöldfelület rehabilitációt értünk. Baba-mama szobák kialakítását. Most már egész jól áll ez a közel 100 strand az északi és a déli parton. De még mindig van fejlesztenivaló, mindig van előrelépési lehetőség,az utcabútorokat lehet cserélni, árnyékolást lehet egy strandon kiépíteni, a mólót lehet egy kicsit fejleszteni,tehát még mindig van fejlesztési lehetőség és éppen ezért a Turisztikai Ügynökség elindítja az ötödik fejlesztési ütemet. Amelyik azt célozza, hogy a 2022-s turisztikai szezonra ismét nagyságrendileg tudjanak fejleszteni a települések a Balatonnál."- adott tájékoztatást Könnyid László.

A pályázati forrásból és az önkormányzat finanszírozásából elkészültek az élményelemek, a vízi ugróstégek. Újöltözők, pihenőpadok várják a strandolókat. Értékmegőrzőket és új hulladéktartókat helyeztek ki. A gyermekek védelmére napvitorlákat szereltek fel és szülői felügyelet szigeteket alakítottak ki. Órák kerültek a strandra és megújultak a higiéniai szolgáltatások is. A környezetszépítésre is jelentős összeget fordítottak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus