+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Strandfejlesztéseket adtak át
2021. július 5. hétfő 19:07 - Vonyarcvashegy
Strandfejlesztéseket adtak át
Az elmúlt években közel 10 milliárd jutott a balatoni strandok fejlesztésére. Vonyarcvashegyen is két év alatt több mint 100 milliós fejlesztést hajtottak végre a strandon,melyből 70 millió Ft pályázati támogatás. A népszerű üdülőtelepülés, nemcsak rendezett környezetben, hanem új és megújult szolgáltatásokkal és elemekkel várja az 5,5 HA-os strandon a vendégeket. A beruházásokat Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adta át.

Nagy a tömeg jó időben a vonyarci strandok. Az elmúlt években is igazolódott, hogy nem csak a fürdőzők, hanem a sportkedvelők is szívesen látogatnak el az üdülőtelepülésre. Rendezett, szép környezetben töltik el a szabadidejüket. A nagyközség minden évben fejleszti a vonzó partszakaszt. Kihasználva a Magyar Turisztikai Ügynökség két strandfejlesztési, pályázati lehetőségeit az elmúlt két évben több, egymásra épülő beruházást végeztek el.

"S mind a kettőt a pályázatunkban meg is valósítottuk, tehát befejeztük határidőre. Ez mellé még hozzátettük a saját önerőnket, hogy egymásra épülő fejlesztéseinket, ami közép,hosszú és rövidtávú terveinket ki tudja szolgálni. Egymásra épülnek, pont azért, hogy egész évszakos, több generációs találkozási hely legyen a vonyarcvashegyi strand. Tehát nemcsak három hónapban gondolkodunk, ezért a fejlesztéseink is ebben irányultak."- mondta el Pali Róbert polgármester.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese mondta el a strandi beruházások átadóján, hogy  2017 óta, négy ütemben, több mint  9 milliárd forintot fordított a kormány közel száz balatoni strand fejlesztésére. Ebben a fizetős és a szabadstrandok egyaránt részt tudtak venni.

"Elindult az a fokozatos, lépcsőzetes építkezés, hogy évről-évre mindig egy lépcsőt előre tudtak lépni a strandok. Az a bizonyos alapstruktúra, ami alatt mosdóblokkokat, vízbejutási feltételeket, zöldfelület rehabilitációt értünk. Baba-mama szobák kialakítását. Most már egész jól áll ez a közel 100 strand az északi és a déli parton. De még mindig van fejlesztenivaló, mindig van előrelépési lehetőség,az utcabútorokat lehet cserélni, árnyékolást lehet egy strandon kiépíteni, a mólót lehet egy kicsit fejleszteni,tehát még mindig van fejlesztési lehetőség és éppen ezért a Turisztikai Ügynökség elindítja az ötödik fejlesztési ütemet. Amelyik azt célozza, hogy a 2022-s turisztikai szezonra ismét nagyságrendileg tudjanak fejleszteni a települések a Balatonnál."- adott tájékoztatást Könnyid László.

A pályázati forrásból és az önkormányzat finanszírozásából elkészültek az élményelemek, a vízi ugróstégek. Újöltözők, pihenőpadok várják a strandolókat. Értékmegőrzőket és új hulladéktartókat helyeztek ki. A gyermekek védelmére napvitorlákat szereltek fel és szülői felügyelet szigeteket alakítottak ki. Órák kerültek a strandra és megújultak a higiéniai szolgáltatások is. A környezetszépítésre is jelentős összeget fordítottak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár