Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Óévbúcsúztató túra
2018. jan. 3. szerda | Gyenesdiás
Óévbúcsúztató túra
Jó hangulatú, könnyed túrázással búcsúztatták a 2017-es esztendőt a Keszthelyi-hegységben. A Forrásvíz Természetbarát Egyesület több évtizede szervez túrákat. Az óévbúcsúztató barangolás kiváló lehetőséget nyújtott a karácsonyi plusz kalóriák ledolgozására.

Nagyon kedvező, kellemes időben járhatták be a Keszthelyi-hegységet a túrázók. Az óévbúcsúztató programon nagy társaság – mintegy negyven fő - gyűlt össze. A téli túrázás egyedi hangulatát évek óta megtapasztalhatják a vállalkozó kedvűek.

A program egyik állomásán, a Nagymezőnél meg is vendégelték a résztvevőket. Pálinka, forralt bor és tea melegítette fel a testet, de ízletes falatokkal is pótolhatták az elveszett energiát. A túrázók sok élménnyel gazdagozhatnak, ha a Keszthelyi-hegységbe látogatnak.

„Például a bányán keresztül menni az egy csodálatos látvány, azt mindenkinek ajánlhatom. És azon kívül azt hiszem megyünk a fénykereszt felé, a madonnához a Vadlánlik barlanghoz, úgy hogy nagyon tartalmas a szervezés, a program” - vélekedett Laczkó Sándor, aki feleségével vett részt a túrán. 

A túra már a megváltozott kéktúra útvonalát is érintette – mondta el a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke.  Az év végével bekövetkezett változás a Gyenesdiás és Vállus közötti körülbelül 5 km-es szakaszt érinti. A lőtér melletti korábbi útvonalat egy szebb és biztonságosabb szakasz váltotta fel.

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület már a megalakulásától kezdve, lassan húsz éve szervez túrákat a Keszthelyi-hegységben. Az óévbúcsúztató program jó alkalom a karácsonyi plusz kalóriák ledolgozására is, de a lényeg, hogy mindenki számára teljesíthető legyen az útvonal.

„Kialakult, hogy legyen a karácsonyi időszak után, illetve próbáljuk meg zárni az évet egy túrával. Először még 31-re tettük a túrát, de aztán már jó pár éve 30-ra és most már hagyományosnak mondható. Ilyenkor egy nagyon-nagyon laza, tehát úgy hogy idősebbeknek is, illetve a pindurkák is meg tudják tenni velünk, tehát nem egy megerőltető teljesítménytúráról beszélünk, hanem tényleg egy ilyen kis erdei sétáról” - nyilatkozta Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke. 

A vidám előszilveszteri hangulatú hat kilométeres barangolást körülbelül három-négy óra alatt teljesítették. A túra közben érdekes információkat is megtudhattak a résztvevők a Keszthelyi-hegység kialakulásáról, állat- és növényvilágáról.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Balatongyörök
Hét balatongyöröki pincészet kínálta a hétvégén saját, tájjellegű borait a “Tavaszi Becehegyi Bortúra” borkóstoló keretében.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Szakmai tanácskozást követően megtekintették Keszthely látnivalóit.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Az erdész szakma iránt érdeklődőket várták a Nagymezőre.
| 2024. jan. 30. kedd 16:52 | Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kedvelt helyszín a túrázók körében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.