+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kutyaélet
2018. január 5. péntek 10:33 - Keszthely
Kutyaélet
Sajnos pont karácsony közeledtével gondolják úgy a legtöbben, hogy kutyusuktól megszabadulnak. Kalmár Gábor keszthelyi gyepmester próbál segíteni a háziállatoknak, ő a szeretet ünnepének nagy részét és az újévet is közöttük töltötte. Jelenleg is sok kutya várja a gazdik előkerülését, vagy a befogadók jelentkezését.

Ezeket a körülbelül nyolc hetes, pici kutyusokat december huszonkettedikén, egy műanyag rekeszben találta a gyepmester Keszthely és Hévíz között. Sajnos sokan pont a szeretet ünnepéhez közeledve így fejezik ki ezzel ellentétes érzelmüket. Idén tavalyhoz képest kevesebb volt a kitett kutyák száma, négyet kellett befogadni. A szilveszteri ünneplés is szolídabbnak mutatkozott és talán a gazdik is egyre tudatosabbak.

Sok problémát okoz továbbra is, hogy a gazdik nem fordítanak elég figyelmet az állatokban lévő chip adatainak frissen tartására. A kóborló kutyákból azonnal adatot olvasnak, így ha ezek helyesek, a tulajdonost rögtön értesíteni lehet. Telefonszámok, email és postai címek is rögzíthetők, így a talált állatot akár haza is szállítják. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, vagy elavultak, a négylábúak ide, a Keszthely külterületén található ebtelepre kerülnek.

Kalmár Gábor elmondta: a város ebrendészeti telepén tizenöt kutyát tud elhelyezni. Ehhez a munkához az állatok szeretete elengedhetetlen. A gyepmester ennek nincs is hiányában. Ellátásukról a gyepmesteri fizetéséből gondoskodik, de a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátoraként több vállalkozástól, szervezettől kap támogatást. A kutyusok az ünnepek idején még a rendőrségtől is kaptak egy nagyobb mennyiségű táp adományt. A legnagyobb gondot az állatorvosi költségek jelentik. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó