+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 550 ifjú vívó versenyez Keszthelyen
2021. június 24. csütörtök 14:59 - Keszthely
550 ifjú vívó versenyez Keszthelyen
Ismét több száz vívó érkezett az Olimpici Párbajtőr Országos Bajnokságra Keszthelyre. A hat napon át tartó viadalon a Balaton Vívóklub Keszthelyi csoportjának tagjai is részt vesznek, akik közül több bajnok is pástra lépett. Összesen 550 versenyző vesz részt a bajnokságon, mely holnap zárul.

Hatodik alkalommal érkeztek a vívók az Olimpici Párbajtőr Országos Bajnokságra, Keszthelyre. Gyermek, újonc és serdülő korosztályban, fiú és lány, valamint egyéni és csoportos kategóriákban versenyezhetnek a fiatalok. A Balaton Vívóklub tagjai is pástra lépnek, köztük a magyar bajnok Király Mátyás is, aki nagy reményekkel áll a versenyhez.

„A dobogóra szerintem biztos vagyok. Mondhatni az esélyesek közé tartozom a győzelem felé is. Erős verseny, erős mezőny, de én is jó vagyok, szóval meg tudom csinálni!”

A versenyt 16 páston tudják lebonyolítani. Összesen 550 fiatal vesz részt rajta. A korábbi megmérettetésekre ennek többszöröse érkezett, ám a koronavírus-járvány miatti versenytilalom a felkészüléseket is érintette. Ettől függetlenül a szervezők bíznak abban, hogy továbbra is népszerű lesz a sportág a fiatalok körében. Az Olimpici Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, ezek a versenyek a legjobb felkészülést nyújtják az utánpótlás számára.

„Ha körülnézünk itt, akkor azt láthatjuk, hogy ezen a fiúk, lányok, ezek lesznek a következő generáció, aki világbajnok, vagy olimpiai bajnok lehet párbajtőrben. Tehát ha valaki valamit el akar érni, akkor annak itt kell pallérozódnia. És itt kell megszoknia azokat a körülményeket, ami majd a nemzetközi környezetben fogja várni őket.” - mondta el Lukáts István kuratóriumi elnök.

Keszthelyen is nagy hagyománya van a vívásnak, az utánpótlás nevelés is folyamatosan zajlik. A Vajda János Gimnáziumban már a testnevelésórák egy részét ki is lehet váltani a Balaton Vívóklub edzéseivel. Sok tehetség került ki a klubból és nagyon bíznak a jövő nemzedékében is.

„Több évtizedes hagyománya van. Már a második világháború előttről is volt itt vívóklub. És nagyon szép eredményeik vannak. Tehát olimpiára is feljutottak innen versenyzők és nagy öröm szerintem, hogy a klubunkból nagyon sok reményteljes fiatal tehetség is van, mint azt láthatjuk. Magas színvonalú eredményes munka folyik, úgyhogy én ezt nagyon örömtelinek tartom, hogy a városunkat ez is gazdagítja.” - ismertette Kovács Viktória a Balaton Vívóklub elnökségi tagja.

A hatnapos országos megmérettetés a város számára is nagyon kiemelkedő. Az önkormányzat is örömtelinek tartja, hogy ismét Keszthelyt választották a szervezők ahhoz, hogy egy ilyen nívós eseménynek adjon helyet.

„Nem közvetlen a városnak, hanem magának a vállalkozásoknak, a szállásadóknak, tehát mindenki, aki érintett ebben, hogy hat napig itt folynak a versenyek, ez valamit hoz. A városnak pedig azt, hogy ide jönnek olyan emberek és viszik a jó hírünket.”

Nemes Klára kiemelte, örömteli  látni, hogy folyamatos a sportágakban az utánpótlás nevelés. Az Olimpici Párbajtőr Országos Bajnokság péntekig tart. A verseny a serdülő leány és fiú csapatok számával zárul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus