+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új közösségi kemencéje van Várvölgynek
2021. június 23. szerda 15:03 - Várvölgy
Új közösségi kemencéje van Várvölgynek
A falu közössége kulturális programok kíséretében avatta fel új kemencéjét a művelődési ház udvarán. Várvölgyön idén már szeretnék megrendezni a Laskafesztivált. A népszerű program tavaly a járvány miatt elmaradt. Idén az Ismerős Arcok zenekar is koncertezik július 10-én.

Április 30-án állították fel a májusfát Várvölgyön, a korábbi évektől eltérően nem a Mulató-dombon, hanem a művelődési ház udvarán. A falu célja az volt, hogy egy nagyobb rendezvényen vegyék ki a májusfát. E program keretében avatták fel június 19-én, a pályázati támogatásból felújított kemencéjüket.

Barcza Balázs polgármester: „Elsősorban közösségi szerepet szánunk neki. Van a faluban több olyan szakács, akik aktívan használnak otthon is kemencét és nagyon jól értenek hozzá. Ilyen kis gasztrodélutánokat, estéket szeretnénk majd tartani.”

A falu vezetésének és civil közösségének további tervei is vannak a művelődési ház udvarán. Ezt az egykori vízmű épületet a Várvölgyért Egyesület régebben felújította, klubházzá alakította. Most a Magyar falu program keretében adtak be pályázatot a felújításra ötmillió forint értékben. Várvölgyön aktív közösségi élet van, sok a rendezvény, így a járvány miatti korlátozások nagyban befolyásolták a falu életét.

„Nagyon örülünk neki, hogy most már egyre jobban enyhítenek, különösen a falunapok tekintetében, hiszen például tavaly is elmaradt a Laskafesztivál, idén mindenképpen szeretnénk megtartani. Nagyon sokat gondolkozunk azon, hogy hogyan tartjuk és tartatjuk be a szabályokat. Már megvannak rá a forgatókönyvek, úgyhogy bízzunk benne, hogy mindenféle bökkenő nélkül meg tudjuk tartani idén a Laskafesztivált is” - tette hozzá a polgármester. 

A Laskafesztivált július 10-én szervezik meg. Legfeljebb 1500 fő vehet részt egyidejűleg a programon. A falu vezetése nagy érdeklődésre számít, hiszen koncertet ad az Ismerős Arcok zenekar. 

Hársfalvi Ákos -  Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár