+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak
2021. június 22. kedd 16:21 - Gyenesdiás
A HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak
A COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a Balatonnál. A HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak elnevezésű akció keretében 78 fő szállását és pihenését biztosítják a turisztikai szolgáltatók. A nyugat-balatoni település így kívánja kifejezni elismerését a szakápolóknak, mentőknek és más egészségügyi dolgozóknak.

Lenténé Sorbán Rita sürgősségi szakápoló Debrecenben, a COVID-ellátásban is dolgozott. Most ingyen nyaralhat családjával a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület jóvoltából. A Balatonnál pihenheti ki a járvány okozta terheket. 

„Nagyon nagy teher volt mindnyájunkon, az összes kollégám nevében beszélhetek erről. Reméljük most már hamarosan vége lesz, legalábbis ebben reménykedünk és egy kicsit most majd tudunk pihenni, mert tavaly ez nem jött össze. Nagyon húzós év áll mögöttünk” - nyilatkozta a sürgősségi szakápoló.

A nyugat-balatoni település 78 főt lát vendégül, közülük 38-an egészségügyi dolgozók. A házigazda Turisztikai Egyesület részéről Szalóky Szilvia köszöntötte őket. Székesfehérvártól, Pécsről, Debrecenből, Budapestről és Szegedről is fogadnak vendégeket.  A szállásadók és szolgáltatók úgy gondolták, így fejezik ki hálájukat az egészségügyi dolgozók irányába.

„Sajnos Gyenesdiást is érintette a vírushelyzet. Sokakat elvesztettünk, azonban még többen meggyógyultak a településen.  Már decemberben felmerült a gondolat, hogy valahogyan szeretnénk köszönetet mondani az egészségügyben dolgozóknak. Azonnal a szállásadók és egyéb szolgáltató partnereink csatlakoztak a gondolathoz és önzetlenül ajánlották fel szálláshelyeiket, termékeiket, szolgáltatásaikat” - nyilatkozta Szalóky Szilvia. 

A település ajándékcsomagja nem csak szállást tartalmaz; ingyen strandolás, vízitúra, állatpark látogatás és sütemény is jár az egészségügyi dolgozóknak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara segített a szervezésben és az egészségügyi dolgozók kiválasztásában. A kamara anyagilag is támogatta a programot, hogy még többen vehessenek részt a nyaraláson. A MESZK alelnöke elmondta, az akár egyhetes nyaraltatással jelentős segítséget nyújtanak tagjaiknak. 

„Nem csak azok vagyunk hősök, akik a sürgősségi ellátásban dolgoztunk, részt vettünk, hanem megítélésem szerint hősök azok is, akik ezt kitalálták, véghezvitték, megszervezték, hogy most közel 80 ember itt lehet az ország különböző intézményeiből és kipihenheti magát ilyen gyönyörű környezetben”- mondta Szánti Istvánné, a MESZK járóbeteg-ellátásért felelős alelnök.

A szervezők és a szakdolgozói kamara szerint a HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak elnevezésű akció országos szinten egyedülálló kezdeményezés. A nagyközség polgármestere, Gál Lajos is köszöntötte a vendégeket: „Próbáljuk azt a vendégszeretet mi is megmutatni, mint amilyen hatalmas hangsúllyal az egészségünkre fókuszáltak az előző hetekben, hónapokban. Ha így fogjuk fel, akkor a turisztikai egyesület kezdeményezése egyedülálló, nagyon büszkék vagyunk rá, nagyon sok mindenben segítette ezt az önkormányzat. Igyekeztünk egy olyan komplex csomagot összeállítani és átadni a dolgozóknak, hogy ne csak Gyenesdiást, hanem a térséget is be tudjuk mutatni.”

A nyitórendezvényen a meghívottak mintegy harmada tudott megjelenni. A kamara és a vendéglátók is meglepve tapasztalták, hogy még most is csak nehezen tudják kivenni az egészségügyi dolgozók a szabadságukat. A többség csak pár napra tudott eljönni a Balatonhoz. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
 
A hagyományok tiszteletére, azok megtartásával igyekeztek divatos tárgyakat alkotni Keszthelyen.
 
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
 
A Festetics Fűszerkert és Herbáriumban is tartanak ezek felhasználásáról tematikus napokat.
 
Két autó ütközött Keszthely és Alsópáhok között.
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus