+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kinyitottak a fitness termek, de kevesebb a látogató
2021. június 11. péntek 19:49 - Keszthely
Kinyitottak a fitness termek, de kevesebb a látogató
A koronavírus-járvány elleni intézkedések egyike hatással volt a fitness termekre is: több hónapig csak a versenyszerűen sportolók látogathatták ezeket a létesítményeket. A közelmúltban ismét megnyitó fitness termek üzemeltetői azonban azt tapasztalják, hogy több korábbi vendég még nem tért vissza hozzájuk. Ennek oka nem csak a védettségi igazolvány megkövetelésében keresendő.

A Matrix Gym tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit, majd két hónap nyitva tartást követően - a kormányzati intézkedéseknek megfelelően - be is kellett zárni. A koronavírus elleni küzdelem miatti bezárás természetesen minden hasonló sportlétesítményt érintett. Nemrég azonban újranyithattak a fitness termek, aminek nem csak az üzemeltetők, hanem a vendégek is örülnek.

Kecskés Dániel ezt mondta edzés közben: "Igazából én már az előző teremben is a csapat tagja voltam. Amióta megnyitott a Matrix terem, azóta járok ide edzeni, azaz szeptember 26-a óta. Utána sajnos a pandémia időszakára be kellett zárni a teremnek. Nagyon fontosnak tartottam és már nagyon vártam azt, hogy újra megnyisson a terem, mert ahogy mondtam, a nagy bezártság után egy olyan szabadságérzetet tudott adni, újra tudunk találkozni a barátokkal, ismerősökkel. Nem utolsó sorban, fenn tudjuk tartani az egészségünket és a fittségünket is."

A fitness szakmai szövetség adatai szerint a májusi újranyitás után vidéken a korábbi vendégek mintegy harminc-hatvan százaléka kezdett újra edzeni. Ez Keszthelyen sincs másképp. A nyári időszakban ráadásul nem várható felfutás, mivel az edzeni vágyók inkább a szabadban sportolnak. Mindemellett a termek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A vendégek talán a járvány újabb hullámától tartva leginkább napi jegyeket és havi bérleteket vesznek. Az éves bérleteket most kevesen keresik.

"Általában szeptembertől szokott ismét picit magasabb létszámmal látogatottabb lenni az edzőterem. A nyári időszakban inkább az emberek ugye kint sportolnak, a kinti sportokat választják. A Balaton mellett a vízisportokat is természetesen. Az év második fele az már egészen biztosan jó lesz és vissza fogunk térni a korábbi látogatói létszámhoz" - mondta el Raák Benedek üzletvezető, koordinátor.

A Matrix Gym négy szinten kínál szolgáltatásokat. Az első emeleten súlyzós edzéseket lehet tartani, a második szinten kardio edzésekre, valamint funkcionális tréningre van lehetőség, illetve a fitness termekben csoportos edzéseket lehet tartani. A legfelső emeleten pedig küzdősportok edzéseit lehet rendezni. A földszinten négy szolárium egység, valamint egy kávézó is szolgálja a vendégek kényelmét.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár