+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó szezonban bíznak a szakemberek
2021. június 10. csütörtök 18:24 - Keszthely
Jó szezonban bíznak a szakemberek
Teltházra számítanak idén nyáron Keszthelyen a turisztikai szakemberek. Bár valószínűleg a külföldi turisták száma elmarad a megszokottól, a belföldi vendégek közül többen választják a Balatont nyári úticélnak. A szálláshelyek felkészültek a nyaralni vágyók fogadására, többen jelentős felújításokat is elvégeztek a kényszerű zárva tartás ideje alatt.

Bíznak a jó szezonban a vendéglátók. A szállodák üzemeltetői főként a belföldi turistákra számítanak a nyári hónapokban. A járványhelyzet a turizmusban dolgozókat érintette a leginkább, a szállásadóknak jelentősen visszaesett a forgalmuk a korlátozások miatt. A keszthelyi Kristály Hotel ugyan fogadott üzleti és oktatási céllal vendégeket, ez azonban a forgalomnak csak egy nagyon kis hányadát jelentette. A nyár közeledtével azonban egyre többen keresik a szálláshelyet, amely a szabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

„Az idei nyár elég döcögősen indult, hiszen május közepén oldották fel a korlátozásokat, hogy mi is fogadhassunk vendéget. Elég jók az előretekintő adatok, hiszen júniusban már egy 40%-os kihasználtság mutatkozik. Természetesen érezzük mi is azt, hogy a külföldi vendégek még korlátozva vannak az országba való belépéshez, viszont július-augusztusra elég erős szezont prognosztizálunk.” - mondta Domonkos Gábor, a Kristály Hotel tulajdonosa.

A vendéglátósok többsége igyekezett kihasználni az elmúlt másfél évet, így sokan jelentős beruházásokat hajtottak végre. A Kristály Hotelben – sok más mellett – megújult a teljes berendezés, így a vendégek már egy új környezetben pihenhetnek Keszthelyen.      

A Balaton mellett élők már tavaly nyáron is tapasztalhatták, hogy jelentősen többen döntöttek úgy, hogy a magyar tengernél töltik a szabadságukat. A szakemberek elmondása szerint ez idén sem lesz másképp, a megkeresések és a szállásfoglalások azt mutatják, hogy sokan teszik le a voksukat a Balaton mellett. A külföldi turisták számának csökkenése – a beutazási és járványügyi szabályok miatt - a nyár folyamán is jellemző lesz, ezt azonban leginkább az elő- és utószezonban lehet érezni.

„Elő vagy utó, vagy tavaszi vagy őszi szezont zömében még mindig azért a külföldiek adták, tehát emiatt biztos, hogy gyengébb tavaszi vagy őszi szezonra számíthatunk a továbbiakban is. Ez érinti főleg a kerékpáros turizmust, de a kiránduló-városlátogató turizmust is. A belföldiek a főszezoni időszakot, tehát ezt az iskolai szünetig tartó két és fél hónapot biztosan teljes mértékben megtöltik. Én nagyon remélem, hogy mostanság úgy tűnik, hogy azért vége lesz lassan ennek a pandémiás időszaknak, és ha elkészül majd az új európai oltási igazolvány, azzal visszatérnek majd a német, holland vendégek.” - tájékoztatott Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője.

A keszthelyi Tourinform irodában nem csak a szálláshelyek, hanem a nyári programok iránt is sokan érdeklődnek. Emellett a járványügyi szabályok miatt is több megkeresést kapnak, itt főként a strandra való belépésről kérnek információkat a Keszthelyen nyaralni kívánó vendégek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hét végén a madarakra fókuszált Európa: sok helyen, Fenékpusztán is madármegfigyelő napokat rendeztek.
 
Kovács Kati is fellépett a Vonyarci Búcsún és Falunapon. Sokan voltak kíváncsiak az énekesnőre.
 
Egy éves a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata.
 
Sztárvendég is érkezett a Happy Dixieland Band 10 éves évfordulóján adott koncertre.
 
A kerek évfordulós tagokat köszöntötték, a legidősebb tag betöltötte a 90 évet.
 
A Heidenheim-i iskola tanulói és a vajdások közösen dolgozzák fel a keszthelyi mondakincset.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár