+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a megújult balatonedericsi strand
2021. június 7. hétfő 10:40 - Balatonederics
Megnyitott a megújult balatonedericsi strand
Megnyitott a balatonedericsi strand, megújult helyszínnel várják a kikapcsolódni vágyókat. Az eseményen sportbemutatókon is részt vehettek a jelenlévők, valamint átadták az új gyermek játszóteret is, melyen már árnyékos helyen tölthetik el a kicsik az időt. Ettől a szezontól a belföldi turizmus fellendülését várják az üzemeltetők.

Kedvezett az időjárás szombaton a Balaton szerelmeseinek, az év eddigi legmelegebb napján már a supposok is alig várták, hogy hódolhassanak kedvelt hobbijuknak. Ez a baráti társaság is azért érkezett a Balatonhoz, hogy újra gyakorolhassanak a deszkákon. Egy részük Budapestről, másik részük pedig Bécsből utazott a helyszínre.

„Nagyon örülünk, már nagyon vártuk a jó időt és igazából a barátainkkal lejöttünk egy kicsit suppozni. Van két suppunk, próbáljuk a Balatont egy kicsit megtekinteni, nagyon szép a kilátás és hát így jó barátokkal ez egy hatalmas élmény.” - osztotta meg Joós Petra.

A szezonnyitóra meghívást kaptak a magyar szkanderesek is, akik látványos bemutatót tartottak az érdeklődők számára. Többek között a hazai bajnokok is összemérték itt erejüket. A sportolók számára kitűnő volt a lehetőség arra, hogy népszerűsítsék ezt a sporttevékenységet, kevesen tudják ugyanis, hogy a magyarok világszinten a legjobbak között vannak.

„A szkandert nem mindenki ismeri. Csak azt tudják, hogy a kocsmába szkanderozni szoktak, de ez egy komoly sport. Ugye fejlődünk, nagyon sok Európa- illetve Világbajnokunk van. Itt is vannak. Most, ha a hátam mögé nézünk ott található. A három héttel ezelőtti megrendezésre került nemzeti döntőn, Halásztelken voltunk, ő lett jobbal-ballal nehézsúlyú magyar bajnok. Így kvalifikálta magát a világbajnokságra, Grúziába utazunk a világbajnokságra.” - ismertette Dóró Zsolt szövetségi kapitány.

A strandon több fejlesztés is megvalósult az elmúlt időszakban, hogy még szebb és jobb környezetben fogadhassák a vendégeket. Fákat ültettek, egy új számláló beléptető segíti az érkezőket, ledes üzenőfalat helyeztek ki, wifi pontok létesültek, szélesedtek a vízi bejárók valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával napvitorlákat telepíthettek a gyermekjátszótér fölé. A szezonnyitón elhangzott, a biztonság érdekében mindent elkövetnek, egyelőre létszámkorláttal léphetnek be a strandolók.

„Amire vágyunk, az az, hogy végre térjen vissza a nyugalom, végre kevesebb beteg legyen, végre felejtsük már el ezt a koronavírusos időszakot és kezdjünk el újra élni. Élvezzük a szabadságot, élvezzük azt, hogy egymással lehetünk, élvezzük azt, hogy kikapcsolódhatunk és ehhez a mai nap egy nagyon jó kezdés.” - mondta el Papp János polgármester.

Bár a strand még korántsem volt tele, a következő hétvégéktől várható, hogy egyre többen látogatnak el a balatoni helyszínekre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár