+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra várja a közönséget a Goldmark Károly Művelődési Központ
2021. június 4. péntek 18:09 - Keszthely
Újra várja a közönséget a Goldmark Károly Művelődési Központ
Újra programokkal várja a közönséget a Goldmark Károly Művelődési Központ. A héten már két eseményt is megtarthattak, a hónapban továbbiak is várhatóak. Új sorozattal is készülnek a meglévő kedvelt események mellett. A beltéri programokon azonban továbbra is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a maszkhordás azonban számukra nem kötelező.

A Background duó közreműködésével nyílt meg Gécseg András és Györei Roland közös kiállítása a Balaton Színházban. Hosszú idő után ez volt az első tárlat, melyet a közönség részvételével rendezhettek meg. Az Ébredés című kiállítás többletjelentéssel bír, hiszen a kulturális intézmény nyitása mellett a művészek megújulását is jelenti.

„Az ébredés igazából ezt a helyzetet is szimbolizálja, ami most történt itt a világban, nálunk itt az országban. Gyakorlatilag az újranyitás szimbóluma ez az ébredés és gyakorlatilag ezzel akarjuk elindítani egy picit ezt a nyitást az ébredéssel. A képek is, a fények, a szobroknak a jelentése is gyakorlatilag ebbe az irányba viszik ezt a kiállítást.”

Hasonlóképp vélekedett erről Györei Roland szobrászművész is.

„Egy belső alakuláson megyek át én is egyrészt, de azt gondolom, a világ is. Legalábbis remélem. És még nagyon sok mindent hozzá lehetne ehhez fűzni, de azt gondolom, hogy a cím az nagyon aktuális.”

Tavaly novemberben kellett bezárnia a kapuit a látogatók előtt a Művelődési Központnak. Sok rendezvényt kellett lemondaniuk a szervezőknek a színházi előadásoktól kezdve a koncerteken át a kiállításokig. Június első hetében költözhetett vissza az élet ide. Már több terve és leszervezett programja is van a kulturális intézmény munkatársainak. Ebben a hónapban például színházi előadásokat is megtekinthetnek a látogatók, valamint gyerekkoncert is lesz.

„Már elindultak az ismeretterjesztő előadásaink. Volt már Világjáró Klub, de például júniusban elsőként jelentkezik egy új sorozatunk is, ami gasztronómiai témára lesz felfűzve. Vomberg Frigyes lesz a vendégünk. Illetőleg filmvetítések is folynak a házban. Tehát az ismeretterjesztés-sorozatok és az ismeretterjesztés is újult erőre kapott. Kiállításaink is lesznek, hiszen a mai alkalommal már végre a csupasz falak élettel telnek meg. És nagyon-nagyon várjuk a nyarat, hiszen június közepétől elindulnak a nyári táboraink is.”

Osvald Bálint hozzátette, a hagyományos táborok mellett újdonságokkal is várják a gyermekeket, valamint felnőttek számára is szerveznek alkalmakat. A Goldmark Károly Művelődési Központ beltéri programjait a jelenleg hatályban lévő kormányrendelet szerint csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. Nekik a bejáratnál kell bemutatniuk a dokumentumot, maszkot azonban az intézményen belül nem kell hordaniuk. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár