Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több mint 800 hallgató vizsgázik a Georgikonon
2021. máj. 26. szerda | Keszthely
Több mint 800 hallgató vizsgázik a Georgikonon
856 hallgató vizsgázik a MATE Georgikon Campusán. A számonkérések többsége az elmúlt vizsgaidőszakokhoz hasonlóan online zajlik, a járványhelyzet alakulása azonban lehetővé teszi a személyes jelenlétű vizsgákat is. A hallgatók és az oktatók számára is jelentős könnyítés ez, ugyanakkor annak is örülnek, hogy találkozhatnak egymással. A hallgatók az elmaradt gyakorlati tantárgyaikat is pótolhatják.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is online zajlik a vizsga a felsőoktatási intézményekben. A szóbeli megmérettetés oktatónak és hallgatónak egyaránt nagy feladat, a járványhelyzet azonban plusz terheket ró mindenkire. Az elmúlt vizsgaidőszakok során a hallgatók megszokták már az új rendszert, de mindannyian egyetértenek abban, hogy a személyes jelenlétet – legyen szó vizsga- vagy szorgalmi időszakról – nem pótolja semmi.

Az oltottak magas száma miatt a kormány az elmúlt héten számos lazítást jelentett be. Ennek köszönhetően az egyetemeken is lehetőség nyílt személyes jelenlétű vizsgák megtartására. Ezek a felmérések rektori engedélyhez kötöttek, csak abban az esetben lehet a hallgatót behívni az egyetemre, ha az adott tantárgy feltétlenül megköveteli a személyes jelenlétet. A vizsgázók azonban örültek annak, hogy oktatóikkal, szaktársaikkal is találkozhattak. Kókay Luca mesterszakos hallgató, kiemelte, a gyakorlati tantárgyak esetében nagy kihívás volt az online oktatás.    

„Elég nehéz volt nekünk, főleg a növényorvos szakon én úgy gondolom, online elsajátítani az anyagot. Már csak azért is, mert otthon azért az ember mindig egy kicsit többet tesz az órahallgatáson kívül. Összességében kényelmesebbnek kényelmesebb volt, de úgy gondolom, hogy a személyes oktatást semmi sem pótolhatja. Most, hogy vizsga volt ma, nagyon örülök, hogy végre találkozhattam a szaktársaimmal, meg Keszthelyt is nagyon-nagyon szeretem.” - mondta Kókay Luca.

A felsőoktatásban nem csak a tanagyag átadása, hanem annak számonkérése is lényegesen nehezebb a pandémia idején. Az online térben nem csak szóbeli, hanem írásbeli vizsgákat is bonyolítanak. Az oktatók elmondták, az elmúlt másfél évben hozzászoktak a megváltozott körülményekhez, de mindannyian várják vissza a hallgatókat. A Georgikonon több mint 800-an vizsgáznak. 

„A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Geogikon Campusán  a múlt héten 856 hallgató  kezdte meg a vizsgát különböző képzési szinteken. A hallgatók szak, évfolyam és tanulmányi előmenetelének függvényében általában egy vizsgaidőszakban 6-8 vizsga kerül letételre. A jelenlegi előírásoknak megfelelően alapvetően online formában vizsgáztatunk, de a személyes jelenlétű vizsgáknak megfelelően ez lehet szóbeli vagy írásbeli, esetlegesen kombinált formában, ami írásbeli és szóbeli formát jelent.” - tájékoztatott Poór Judit, a MATE Georgikon Campusának oktatási dékánhelyettese.

A záróvizsgákat június elején tartják a Georgikonon, ezeket is személyes jelenléttel bonyolítják. Emellett a lazításoknak köszönhetően arra is lehetőséget kapott az egyetem, hogy a szorgalmi időszakban elmaradt, személyes jelenlétet igénylő képzéseket pótolják a hallgatók.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.