+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A családok egybentartása miatt nem nyitják ki a belső tereket
2021. május 14. péntek 14:22 - Gyenesdiás, Balatongyörök
A családok egybentartása miatt nem nyitják ki a belső tereket
Nem akarják szétszakítani a családokat, ezért több vendéglátóhely inkább nem nyitotta ki a belső tereit. Keszthely környékén is találhatóak ilyen éttermek, cukrászdák és kávézók. A kormány rendelete szerint egyelőre csak azok ülhetnek be a belső helyiségekbe, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Egy gyenesdiási cukrászdának a vezetősége is úgy döntött, hogy nem nyitják meg a belső helyiséget a vendégek előtt. Sőt, a benti asztalokat is kipakolták a kerthelyiségbe, így nagy kiesés nem éri őket. A vendégek visszajelzése az, hogy örülnek, hogy kiülhetnek a teraszra és elfogyaszthatnak egy süteményt vagy kávét. A kinti helyszínen nem kell bemutatni a védettségi igazolványt, ott bárki helyet foglalhat. Természetesen a biztonsági előírásoknak megfelelő távolságra vannak egymástól az asztalok és mindenki számára könnyen elérhető helyen van a fertőtlenítőpont is.

„Amikor kijött ugye ez a rendelet, hogy meg lehet nyitni a belső tereket a védettségi igazolvány bemutatása ellenében, akkor azt gondoltuk, hogy ez roppant kellemetlen helyzeteket tud szülni ez a szabályozás. Ugyanis nem vagyunk hatóság, tehát nyilván nem kérhetünk személyi igazolványt, innentől kezdve bárki bemutathatja bárkinek a védettségi igazolványát. És megelőzendő mindenféle feszültséget úgy döntöttünk, hogy mivel nekünk nagy teraszunk van és most már hála Istennek jó idő is van, ezért inkább a teraszra várjuk a vendégeinket. És úgy gondolom, hogy ez egy jó döntés volt."   - osztotta meg Kövérné Kalmár Mónika cukrászdatulajdonos.

Hasonlóképpen gondolkodik egy balatongyöröki kávéház is. Itt is szívesen ülnek ki a teraszra fogyasztani a vendégek. A vendéglátóhely vezetősége szerint még nem elegendő a beoltottak száma, ez pedig családon belül is okozhatna konfliktust, hiszen előfordulhat, hogy az egyik fele beülhetne belső térbe, míg a másik nem. Ezt a szétszakítást szeretnék megelőzni.

„Mi azt láttuk, hogy hezitálás volt a családon belül, hogy most jöjjünk, ne jöjjünk, menjünk, ne menjünk, mi a külső, mi a belső és úgy gondoltuk mi, hogy mindenkinek a kedvére szeretnénk tenni azzal, hogy a belső teret nem nyitjuk meg. Tehát itt ezt a nagyfokú ellenőrzést, hogy amikor a családokat ketté kellene választanunk, mert hát ugye ez nekünk kötelességünk. A törvényt azt betartjuk és betartatjuk mindenkivel. Tehát ez nekünk kötelességünk lenne. De úgy gondoltuk hogyha ezt a konfliktushelyzetet kikerüljük, elég nagy a teraszunk, hát mindenki megtalálja ott a helyét és itt tényleg jók érzik az embereket magukat.” - véleményezte KISS LÁSZLÓ TIBOR kávéház tulajdonos.

A vendéglátóhelyek tapasztalata alapján a vendégek fegyelmezettek, nem kell őket külön figyelmeztetni arra, hogy amennyiben felállnak az asztaloktól, tegyék fel a maszkot. Ezt a szabályt mindenki betartja. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők korlátozásainak enyhítéséről a kormány később dönt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár