+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szakaszosan nyit újra a könyvtár
2021. május 13. csütörtök 13:36 - Keszthely
Szakaszosan nyit újra a könyvtár
Szakaszosan, de újranyithatott a Fejér György Városi Könyvtár. Az intézménybe csak védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók léphetnek be, ezt a bibliotéka munkatársai ellenőrzik az ajtónál. Egyszerre - a könyvtár munkatársain kívül - 8 személy tartózkodhat bent, ők is legfeljebb 20 percet. Akik nem rendelkeznek igazolvánnyal, számukra a könyvtárablak szolgáltatás továbbra is működik.

Hosszú idő óta ismét saját maguk kereshetik meg az olvasók kedvenceiket a Fejér György Városi Könyvtárban. A bibliotéka kedden nyitotta meg kapuit azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Györök József is nagyon várta már, hogy meglátogathassa az intézményt, olvasni nagyon szeret, most Márai-köteteket keresett. Több okból is hiányzott neki az, hogy nem választhatotk személyesen olvasnivalót.

„A meglévő könyvállományt már kiolvastuk, tehát azon túlvagyunk. És szerettünk volna újakat kölcsönözni, mert hát ebben az időszakban túl sok munka nincs és így a rossz időt azt olvasással szoktuk tölteni.”

Az intézményen belül továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézfertőtlenítő használat  és a 2 méteres távolság megtartása. Ezek mellett maximum 8 olvasó tartózkodhat egy időben a könyvtárban, ők maximum 20 percig. Az intézményt ugyanis csak szakaszosan nyitják meg.

A könyvtár munkatársainak nincs lehetősége minden olvasót figyelni, ezekkel a korlátozásokkal azonban biztosítani tudják, hogy véletlenül se menjenek még lezárt területekre. Az olvasóterem mellett a számítógépek használatára sincs még lehetőségük az olvasóknak. Az idevezető út is kordonnal van lezárva.

„Természetesen maradnak az eddigi elektronikus szolgáltatások, lehet kérni scannelést, irodalomkutatást például, vagy bármiről tájékoztatás kérését, de csak a kölcsönzés, a visszahozatal működik, illetve a könyvtárközi kölcsönzést is lehet kérni. A helyben használatokat egyelőre korlátozzuk. Ez vonatkozik a számítógépek használatára is, a kézikönyvek használatára és a folyóiratokéra, napilapokéra is.” - ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Az elmúlt időszakban csak online rendezhettek játékokat és előadásokat a könyvtár munkatársai. Ezek várhatóan a jövőben is folytatódni fognak, azonban már személyes programok szervezésén is dolgoznak. Június 10-én már könyvbemutató lesz.

„Eredetileg az Ünnepi Könyvhét júniusban lett volna a hagyomány szerint megrendezve 10 és 13. között. Ezt áthelyezték szeptemberre. De a már beszervezett rendezvény egyikét legalábbis megtartjuk júniusban is. Tervezünk kiállítás megnyitót is, előadást is.”

A könyvolvasás élményéről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Számukra a könyvtárablak szolgáltatás továbbra is elérhető előzetes időpont egyeztetést követően.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár