+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még több helyen vehető igénybe a West of Balaton kedvezmény
2021. május 7. péntek 17:50 - Hévíz
Még több helyen vehető igénybe a West of Balaton kedvezmény
További két hellyel bővült a West of Balaton 20% kedvezménnyel látogatható attrakcióinak köre. Az árengedményes helyekhez a Hévízi Tófürdő és a tavaly megnyílt Kis-Balaton Látogatóközpont is csatlakozott. Az együttműködést pénteken délelőtt írták alá a nyugat-balatoni régió legfontosabb turisztikai vezetői Hévízen.

Tavaly is sokan látogattak el a Zobori Élményparkba. Ez a helyszín is része azoknak, ahol igénybe lehet venni a West of Balaton 20%-os kedvezményt. Ehhez nincs szükség másra, mint a többi partnerhelyszín pecséttel ellátott belépőjegyét felmutatni, így azonnal jóvá is írják az árengedményt. Ezzel az egyedi régiós kedvezményrendszerrel akár több ezer forintot is megspórolhatnak a látogatók.

A Zalakarosi Fürdő is biztosít kedvezményt ebben a rendszerben. Számukra is sokat jelent a térségi összefogás, hiszen céljuk, hogy időjárástól függetlenül vendégélményt tudjanak biztosítani a látogatók számára. Ebben pedig szükség van a régiós együttműködésre.

Az együttműködés ebben az évben is folytatódik. Erről pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be a turisztikai szakemberek. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója elmondta, minden résztvevő egyetért abban, hogy nagy szerepe van a térségi összefogásnak abban, hogy kielégítsék a vendégek élményigényét. A tájékoztatón részt vettek az együttműködő partnerek is, akik aláírták a kedvezményrendszer bővítéséről szóló szerződést. A Helikon Kastélymúzeum vezetője elmondta, tavaly is sikeres volt a program, idén is erre számítanak. Hangsúlyozta, fontos, hogy ne ellenfelekként, hanem egymás kiegészítőiként gondolkozzanak az attrakciók vezetői.

„A Helikon Kastélymúzeum az ország leglátogatottabb kastélya és ebben a térségben az a kiemelt kulturális turisztikai szolgáltató, amit azt gondolom, ha valaki ide érkezik és kulturális tartalmat keres, akkor mindenféleképpen meglátogatnak a látogatók. Én nagyon fontosnak tartom ezt az együttműködést, azért, mert hogy mindenki, aki ebben részt vesz a saját területén kiemelkedőt teremtett az elmúlt időszakban. A Helikon Kastélymúzeum kihasználta az elmúlt időszak kényszerpihenőjét, újabb és újabb fejlesztéseket tudtunk megvalósítani.”  - monta el Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója.

Ebben az évben további attrakciók, így például a Hévízi Tófürdő is csatlakozott a kedvezményeket biztosító helyszínek közé. Papp Gábor polgármester elmondta, eddig is céljuk volt a régiós együttműködés, ezzel azonban egy minőségibb csomagot is biztosítanak.

„Mindenképpen azt gondolom, hogy a minőség felé kell elmozdulnunk ebben. Óriási lehetőségek voltak az elmúlt időszakban, akár a vállalkozások részére, akár a magánszálláshelyek részére, hiszen nagyon sok támogatás jött a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, vagy a magyar kormánytól. És ha ezt meg tudjuk fejelni egy olyanfajta együttműködéssel, mint a West of Balaton kártya, ahol egy nagyobb termékpalettát tudunk kínálni, az a vendégek számára és nekünk is jó, hogy egymást tudjuk ajánlani, egymás felé tudjuk irányítani a vendégeket és felfedezhetnek újabb és újabb attrakciókat.”

Az egyedi régiós kedvezményrendszer partneri listáján az aktív kikapcsolódás szinte minden szegmense megtalálható. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park már korábban is tagja volt ennek a partnerségnek. Tavaly már a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum bemutatóhelyen is igénybe lehetett venni a kedvezményt, valamint a Vörsi Tájháznál is. Ettől az évtől a tavaly megnyílt Kis-Balaton Látogatóközpontban is lehetőség lesz ennek a beváltására.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár