+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy utasforgalomra számít nyáron a MÁV
2021. május 6. csütörtök 14:46 - Keszthely
Nagy utasforgalomra számít nyáron a MÁV
Május 17-én életbe lép az előszezoni menetrend a MÁV-START hálózatán. A vasúttársaság már nem csak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását. A MÁV-nál arra számítanak, hogy május második felétől az időjárás javulásával és az átoltottság előrehaladásával a belföldi turizmus és az ezzel járó mobilitási igény ismét magas lesz.

Május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között. A szezonon kívüli időszakhoz képest gyakoribb eljutást kínál a MÁV-START, InterCity kocsik is közlekednek és a déli parton étkezőkocsi teszi teljesebbé a komfortot.A vasúttársaság minden évben kiemelten készül a nyári balatoni utasforgalom minőségi kiszolgálására.

Biber Anett sajtószóvivő: „Kifejezetten jelentős mértékben megnövekszik az utasforgalom a nyári menetrend ideje alatt, ami az idei évben június 19-től fog életbe lépni. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy ezt a nagyobb utasforgalmat körülbelül 70-80 százalékkal több vonattal szolgáljuk ki. Tehát ebben az időszakban ennyivel több vonat közlekedik a Balatonhoz az ország egész területéről és összességében körülbelül 1,7 millióan használják ezeket a vonatokat.”    

Idén nyáron valószínűsíthető, hogy az átoltottság előrehaladásával, illetve a járványügyi korlátozások enyhítésével, feloldásával a hazai turizmus és az ezzel járó mobilitási igény ismét magas lesz. A MÁV-nál arra számítanak, hogy idén is magas lesz a nyári utasforgalom.Május 1-től újra elérhetők az egy, illetve három napra szóló, korlátlan utazást biztosító napijegyek a Balatonnál.

Balaton24 és Balaton72 napijegyek a MÁV-START történetének legsikeresebb nyári termékei lettek tavaly, közel 17 ezer utas váltotta meg azokat.  A napijegyekkel a Balaton partján, a Tapolca-Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasúton közlekedő vonatokon, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.A jegyek ára a tavalyival megegyező, a Balaton24 napijegy 990 forint, 26 éven aluliaknak 660 forint; a Balaton72 jegy 2490 forint, míg 26 éven aluliaknak 1650 forint.

A szabadidős és turisztikai célú biciklizés 76 százalékkal nőtt a Balatonnál – derült ki  az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából készített forgalomszámláláson. A MÁV-nál is tapasztalják, hogy erőteljesen megnőtt az igény arra, hogy kerékpárral együtt lehessen utazni a vasúton.

„Körülbelül 90 ezren vették igénybe azt a szolgáltatást, hogy a vonatainkon kerékpárokat is szállítottak. Ebben a késő tavaszi, nyári, őszi időszakban a Balaton felé nagyon sokan utaznak kerékpárokkal. Nekik elsősorban a déli-parti sebesvonatokat ajánlom, hiszen ezekben a szerelvényekben nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is fognak közlekedni, 32-36 kerékpárt is lehet szállítani majd ezekkel a vonatokkal. Ennyien tudnak ott biztonságosan kerékpárral utazni, de a többi vonaton is lehet szállítani, az Intercity vonatokon is, de ott kerékpár-helyjegyet kell foglalni, hogy lássuk van-e még hely a kerékpárunknak” - tette hozzá Biber Anett.

Az idei nyári szezonra a korábbi éveknél is több fejlesztéssel készül a vasúttársaság a szolgáltatási minőség jelentős javítása érdekében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus