+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton nyitnak a múzeumok
2021. április 30. péntek 16:49 - Keszthely
Szombaton nyitnak a múzeumok
A kormány rendelkezésének értelmében a 4 milliomodik beoltott után megnyithatnak a kulturális intézmények. Keszthelyen is várják a látogatókat szombattól a múzeumok és a Goldmark Károly Művelődési Központ is megnyitja kapuit. Az intézményeket csak oltási igazolvánnyal lehet látogatni.

A Helikon Kastélymúzeum 6 kiállítása is újra várja a látogatókat május 1-től. A múzeum – több más kulturális intézménnyel együtt – novemberben zárta be a kapuit a járványhelyzet miatt, azóta nem fogadtak látogatókat. A Festetics-kastély dolgozói nagy erőkkel készültek a nyitásra, az első hétvégén extra szolgáltatásokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket is.                      

„A Helikon Kastélymúzeum szombaton megnyitja kapuit a látogatók előtt. Sok hónap bezártság után most először készülünk különleges tárlatvezetésekkel az idősebb korosztálynak. Gyerekeknek készülünk bohócműsorral, de például készülünk itt a Madárparkban közös madáretetéssel, pónilovagoltatással a maximális biztonsági előírások mellett.” - tájékoztatott Fókás Andor Zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

A jegyár tartalmazza az extra szolgáltatásokat is, ezek azonban csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe. Ugyanígy csak ennek birtokában látogathatók a kiállítások, az okmány meglétét a múzeumok bejáratánál ellenőrizni fogják. A kastélypark bárki számára szabadon látogatható.

A Majormúzeum is készül a nyitásra, az intézmény azonban még nem látogatható ezen a hétvégén. Várhatóan heteken belül megnyitják a kapukat, a hónap végére pedig már programokat is terveznek a majorban.

A Balatoni Múzeum szintén látogatható lesz szombattól. Itt az állandó kiállításokat láthatják az érdeklődők, de a 10. MŰSZAK-on készült alkotásokat bemutató tárlat is fent marad. Májusban új időszaki kiállítást és családi napot is terveznek. Emellett elkészült a múzeum applikációja, amely segítségével kincskeresésen is részt vehetnek az érdeklődők.

„Több nemzetközi múzeumnak az applikációit vizsgáltuk, felkértünk egy fejlesztő céget. 2020 márciusára tulajdonképpen elkészült az applikáció ezen játék verziója, viszont akkor megint beütött a pandémia, leálltak a tesztelések. Nyáron újból kezdődtek a tesztelések, akkor technikai problémák miatt ez elhúzódott. Most viszont a bezártság alatt volt időnk sokat dolgozni rajta a fejlesztő céggel, így most nyitásra evvel az új attrakcióval tudunk kiállni a közönség elé.” - mondta Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója.

A tavaly kialakított szabadulószobába is lehet időpontokat foglalni. Ez a járványhelyzet miatt még nem fogadott látogatókat, így az érdeklődők egyedülálló élménnyel gazdagodhatnak. Fontos tudni, hogy a Balatoni Múzeum szolgáltatásai is csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.

A Goldmark Károly Művelődési Központ is nyit szombaton, a nagyrendezvények azonban előkészítést igényelnek, így azokra még várni kell a közönségnek. A szakkörök, kiscsoportos foglalkozások azonban látogathatók lesznek és a kiállítások is szervezés alatt vannak.

A Belvárosi Múzeumok szintén megnyitják a kapuikat, 10-től 17 óráig várják a látogatókat. Május 4-től már különleges programokkal is készülnek, a György János színművész hagyatékát bemutató időszaki kiállítás pedig a szezon végéig látható lesz. Emellett júliustól szerdánként hosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket. A Belvárosi Múzeumok valamennyi tárlata csak védettségi igazolvánnyal látogatható.     

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus