+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 400-an jelölték meg első helyen a Georgikon képzéseit
2021. április 29. csütörtök 16:36 - Keszthely
400-an jelölték meg első helyen a Georgikon képzéseit
53%-kal nőtt a Georgikonra felvételizők száma tavalyhoz képest. Ezzel a campus a legnépszerűbb képzési helynek számít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen belül. Sokan jelentkeztek az agrár- és kertész képzésekre, de a most induló gyógy- és fűszernövény képzés is felkapott lett.

Korábban videókat készítettek a Georgikon Campus hallgatói, hogy ismertessék szakjaikat azokkal, akik felvételizni kívánnak a szeptemberben induló képzésekre. A jelenlegi egyetemi polgárok saját tapasztalataikat, élményeiket szerették volna megosztani ez által a jövő generációjával. Idén a pandémia miatt ugyanis elmaradtak a felsőoktatási intézmények hagyományos nyílt napjai. Február 15-ig lehetett beadni a felvételi kérelmet, a jelentkezők száma az elmúlt héten vált nyilvánossá. A Georgikon szempontjából örömteliek az adatok.

„53%-os a növekedés a tavalyi jelentkezéshez képest. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 400 első helyes jelentkezőnk van. Az összes jelentkező száma ennél lényegesen több, nyilván itt az első helyesek játszanak elsősorban majd a tényleges felvételi alkalmával. Ez az 53% ez nagyon jó szám, a nagy MATE-n belül is mi vagyunk a legjobbak ebből a szempontból. És az összes jelentkező, első helyes jelentkező arányban is mi vagyunk a legjobbak. Az összes kar összevetésében pedig a GTK-t leszámítva, mert az ugye más terület, az agrárosok közül a harmadikak vagyunk Gödöllő meg a kertészek után.”

Dr. Dublecz Károly elmondta, leginkább az agrár- és a kertészeti képzések iránt nőtt meg az érdeklődés. Ezek mellett majdnem 70-en adták be a jelentkezésüket a most induló gyógy- és fűszernövényes felsőoktatási szakképzésre. A campus-főigazgató úgy véli, sikerük abban rejlik, hogy őszintén, lehetőségeikhez mérten a legjobb tudásuk szerint népszerűsítették az intézményt.

„Nekünk nem volt túl sok forrásunk, meg pénzünk erre. Inkább a szívünket-lelkünket próbáltuk ebbe beletenni, meg a hallgatók is ebbe nagyon jó partnerek voltak. És ezek az őszinte videófelvételek a bemutatkozások úgy látszik ez sok mindenkit megérintett. És ez valahogyan kárpótolta azt, hogy többmilliós nagy hirdetésekkel nem operáltunk. És az anyaintézmény, tehát akkor még SZIE, majd MATE is központi kampányokkal azért sokat segített nekünk. Tehát ez szerintem, hogy mi családiasak vagyunk, ezt próbáltuk tudatosítani, meg ezt hitelesen megtettük. Nagyjából ennek köszönhető szerintem, hogy továbbra is a népszerűbb intézmények közé tartozunk.”

A Georgikonon szeptemberben várhatóan 7 alap-, 1 osztatlan-, 8 mesterképzési és 5 felsőoktatási szakképzés indul. A ponthatárokat és a felvételi eredményeket előreláthatóan július 22-én hirdetik ki a felvi.hu oldalon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár