+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zéró tolerancia az illegális hulladék elhelyezők felé
2021. április 28. szerda 18:11 - Vonyarcvashegy
Zéró tolerancia az illegális hulladék elhelyezők felé
Zéró toleranciát hirdetett Vonyarcvashegy az illegális hulladéklerakók ellen. A településen az elmúlt években több feljelentést is tettek azokkal szemben, akik nem megfelelő helyre próbálták kihelyezni a hulladékot. A községben többször szerveznek szemétszedést is, a hétvégén is többen ragadtak zsákot, hogy szebbé tegyék környezetüket.

Kisgyermekekkel és kutyákkal is érkeztek az önkéntes szemétgyűjtők a kertmozi parkolójához. A vonyarcvashegyi önkormányzat itt osztotta ki a szemétszedéshez szükséges eszközöket. Kesztyűvel, zsákokkal és innivalóval is ellátták a csatlakozókat. Az eseményen Pali Róbert polgármester köszöntötte a helyieket. Elmondta, fontos, hogy a településen minél gyorsabban megszűnjön a felelőtlenül eldobott szemét, valamint, hogy felszámolják az illegálisan elhelyezett hulladékhalmokat is.

„Rendszerességgel összejövünk a lakossággal így az önkormányzat segítségével. Mi biztosítunk minden kelléket, ahhoz hogy ez megfelelően higiénikus legyen, illetve az elszállításában. Elsősorban szemléletformálással, illetve megelőzési jelleggel. Mivel elharapózott Földünkön is, országunkban is és itt Vonyarcvashegyen is az illegálisan elhelyezett hulladékok, ezért szeretnénk mindenkiben tudatosítani, hogy nálunk itt Vonyarcvashegyen null tolerancia van ezzel kapcsolatban.”

A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban többeket is figyelmeztettek és büntettek az illegális hulladékelhelyezés miatt. A jövőben korszerű technikával figyelik majd a település különböző pontjait.

„Önkormányzatunk ebben az évben pályázati lehetőségben nyert illegális hulladék elhelyezés végett a megelőzés szempontjából három kamerarendszert, amit ki is fogunk építeni május végéig a megfelelő helyekre természetesen. E mellé az önkormányzatunk még hozzárakja az önerőt, amellyel további kameráknak a kihelyezése várható ebben az évben azért is, hogy megelőzzük az ilyesfajta cselekedeteket.”

Az önkéntesek a vonyarcvashegyi strand környékén szedték a szemetet a biztonsági előírásoknak megfelelően. Várhatóan két hét múlva egy újabb helyszínt is megtisztítanak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár