+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Feljelentést tett a Helikon Kastélymúzeum
2021. április 15. csütörtök 13:02 - Fenékpuszta
Feljelentést tett a Helikon Kastélymúzeum
A Helikon Kastélymúzeum igazgatója, Pálinkás Róbert kereste meg szerkesztőségünket, hogy egy lakossági észrevételre reagáljon. A napokban az egyik közösségi oldalon is megjelent, hogy rengeteg az illegálisan lerakott hulladék Fenékpusztán. A terület vagyonkezelőjeként a Helikon Kastélymúzeum a mai napon megtette a szükséges lépéseket. Feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Országszerte problémát jelent az illegálisan lerakott hulladék, így Fenékpusztán is, ahol a Helikon Kastélymúzeum egyik legnagyobb beruházása folyik. A  kiskastély mögötti területen hatalmas szemét kupac is található. Az illegális hulladékot elhelyező személyek matracokat, fajansz terméket, ruhát és veszélyes hulladékot is szállítottak a kieső területre.

"A múlt héten történt fenékpusztai helyszíni bejárás alkalmával szembesültünk azzal a ténnyel, hogy ismeretlenek jelentős mennyiségű szemetet raktak le fenékpusztai területre. Ma azt láthatom, hogy gyarapodott sajnos ennek a szemétnek a mennyisége. Ez mérhetetlenül felháborít engem és felháborít bennünket. A Helikon Kastélymúzeu, aki vagyonkezelője, többek között ennek a területnek is összességében valamennyivel több mint 100 hektárnyi területnek vagyunk a  vagyonkezelői és az elmúlt időszakban folyamatosan arról számoltunk be, hogy milyen sikereket érünk el, milyen területeken mekkora fejlesztéseket tudunk megvalósítani. Most sajnos ezzel kellett szembesülnünk."- adott tájékoztatást Pálinkás Róbert.

Pálinkás Róbert azt is elmondta, hogy Fenékpusztán él egy lakóközösség, akik sajnos semmit nem láttak  a hulladék lerakásból. Az elmúlt évek során a Helikon Kastélymúzeum a Fenékpusztán lerakott illegális hulladék ártalmatlanítására több mint 7 millió forintot fizetett ki. Sajnos nem egyedi esetről van szó. A térségben önkormányzatok is szembesülnek azzal, hogy ismeretlenek szemetet raknak le a területükre.

"Ezeket vagy önkéntes szemétgyűjtési akciók formájában, vagy pedig a tulajdonos, a vagyonkezelőnek a pénztárcájába nyúlásával,ártalmatlanítási díj kifizetésével tud megszüntetni. Én mindenkit arra kérek, hogy figyeljünk oda a környezetünkre, figyeljünk oda arra, hogy ne alakulhassanak ki ilyen szemétlerakók. Ha bárki bármit tud a lakosság részéről, hogy ki hová visz el valamilyenfajta szemetet, én azt kérem, hogy a megfelelő hatóságnál ezeket jelezze. Mi is megpróbálunk megtenni újabb és újabb lépéseket, kamerákat fogunk kihelyezni ezekre a területekre, hogy próbáljuk ezeket kontrollálni. Az elmúlt időszakban Fenékpusztán nagyon furcsa, érdekes dolgok történtek. Én nem tudom, hogy ki generálja ezeket a dolgokat. Bárki lehet. Bízom benne, hogy ez nagyon záros határidőn belül abbamarad."- mondta a Helikon Kastélymúzeum igazgatója.

A vagyonkezelő részéről a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a mai napon feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen illegális szemétlerakás miatt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár