+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent Nagy-Pál Lajos első verseskötete
2021. április 13. kedd 15:10 - Várvölgy
Megjelent Nagy-Pál Lajos első verseskötete
Szárnyak nélkül – ezzel a címmel jelent meg Nagy-Pál Lajos Várvölgyön élő szerző első verseskötete. Az alkotó 100 költeménye található meg a gyűjteményben, ezeket 2015 és 2020 között írta. A versek zömét megtörtént események alapján szedte rímbe az alkotó. A magánkiadású kötet megjelentetését a várvölgyi önkormányzat is támogatta.

A várvölgyi születésű és lakosú alkotó gyermekkora óta rajong a költészetért és a különböző egyéb művészeti ágakért. Mint elmondta, élményei és verseinek fogadtatásai megerősítették abban, hogy szélesebb körben is bemutassa költészetét. A 100 verset tartalmazó könyv megjelentetésében családja mellett a helyiek is segítettek, a helyi önkormányzat pedig támogatta a kiadást.

„Úgy gondolom, hogy nem rossz, kaptam visszajelzéseket, aminek természetesen örülök. És inspirál a következő írásokra ugye ez. Örülök neki, de nem vagyok elszállva magamtól, a lényeg az. Én maradok az az egyszerű ember, mint aki voltam ezek után is.” - mondta el Nagy-Pál Lajos.

Nagy-Pál Lajos szavalóversenyekre is szívesen jár. Isten című versével 2017-ben Cserszegtomajon kiemelt különdíjat érdemelt ki a zsűritől, egy évvel később pedig szülőfalujában első helyezést ért el. Minden alakommal saját verssel indul, melyek sokak tetszését elnyerték már. A Szárnyak nélkül-ben nincsenek kategorizálva versei, minden megkötés nélkül szerette volna nyomtatott formába gyűjteni alkotásait. Ezek között humoros, elgondolkodtató, szerelmes és egyéb meghatározó pillatokról is képet kaphat az olvasó. Első körben 300 példányban nyomtatták ki magánkiadásban a kötetet. Többen érdeklődtek már barátok, ismerősök is iránta. Nagy-Pál Lajos tervei között szerepel, hogy egy második kötetet is megjelentet, amely nem csak verseket fog tartalmazni.

„Elbeszélések lesznek tulajdonképpen a régi időkből. A gyerekkoromról az agyamban nagyon friss képek vannak, amit elő szeretnék hozni. És azt a régi világot kicsit bemutatni úgy, amilyen volt az a fekete glotter, a régi idők. Vagy az a fecskenadrág nem az volt, ami most.”

Nagy-Pál Lajos verseskötetét több helyen is szeretné majd népszerűsíteni, amint a járványügyi helyzet is megengedi. Jelenleg nála vannak a nyomtatott kötetek, melyeket szívesen bemutat bárkinek, aki érdeklődik költészete iránt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár