+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fokozottan ellenőriznek húsvétkor a rendőrök
2021. április 1. csütörtök 16:17 - Keszthely
Fokozottan ellenőriznek húsvétkor a rendőrök
A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a húsvéti hétvégén a rendőrök. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az ünnepek idején – azaz péntektől hétfőig – több helyszínen is fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. Mivel azonban az elmúlt években csökkent az ittas vezetés miatti balesetek száma, így most a biztonsági övek használatára fókuszálnak.

A járványhelyzet ellenére is jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani az utakon a hosszúhétvégén. A rendőrség az idén is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket, a hatóságok felkészültek a megnövekedett forgalom kezelésére. Az elmúlt évek gyakorlata szerint ilyenkor az ittas járművezetőkre fókuszálnak a rend őrei, az idei ünnepen azonban jelentős figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök – így például a biztonsági öv – használatára.          

„A rendőrség a húsvéti időszakban is biztosítja a közutakon a fokozott közterületi jelenlétet. Az elmúlt években az ittas vezetőkre fókuszáltunk, azok kiszűrésére helyeztük a hangsúlyt, azonban az idei évben azokat kívánjuk ellenőrizni, akik nem használják a passzív biztonsági eszközöket, illetve ezen belül kiemelten a biztonsági övet. A biztonsági öv annak használóját megvédi egy közlekedési baleset esetén a sérüléstől, illetve csökkenti annak mértékét, ezért nagyon fontos, hogy a gépkocsiban utazók használják azt.” - tájékoztatott Horváth-Szabó Szilvia a Keszthelyi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője.

Horváth-Szabó Szilvia elmondta, mozgó és álló ellenőrzést is végeznek a kollégáik, mindkét esetben ki tudják szűrni a szabályszegőket. A közlekedési osztályvezető hozzátette, a biztonsági öv használatának mellőzése lakott területen belül 10, lakott területen kívül pedig 15 ezer forintba kerülhet a gépjárművezetőknek. Jó hír, hogy az elmúlt években csökkent az ittas vezetéssel összefüggésbe hozható balesetek száma, a passzív biztonsági eszközök használatát azonban még mindig sokan elmulasztják.    

„Az a tapasztalat, hogy az ittasan balesetet okozók száma csökkent, viszont az elmúlt időszakban megnövekedett azoknak a száma, akik nem használják a biztonsági övet. Ezért is fogunk erre fókuszálni, hogy azokat kiszűrjük, illetve jogkövető magatartásra sarkalljuk őket.” - tette hozzá az osztályvezető.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban nő a kerékpáros és gyalogos forgalom is. Ezért kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva közlekedjenek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus