+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fokozottan ellenőriznek húsvétkor a rendőrök
2021. április 1. csütörtök 16:17 - Keszthely
Fokozottan ellenőriznek húsvétkor a rendőrök
A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a húsvéti hétvégén a rendőrök. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az ünnepek idején – azaz péntektől hétfőig – több helyszínen is fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. Mivel azonban az elmúlt években csökkent az ittas vezetés miatti balesetek száma, így most a biztonsági övek használatára fókuszálnak.

A járványhelyzet ellenére is jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani az utakon a hosszúhétvégén. A rendőrség az idén is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket, a hatóságok felkészültek a megnövekedett forgalom kezelésére. Az elmúlt évek gyakorlata szerint ilyenkor az ittas járművezetőkre fókuszálnak a rend őrei, az idei ünnepen azonban jelentős figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök – így például a biztonsági öv – használatára.          

„A rendőrség a húsvéti időszakban is biztosítja a közutakon a fokozott közterületi jelenlétet. Az elmúlt években az ittas vezetőkre fókuszáltunk, azok kiszűrésére helyeztük a hangsúlyt, azonban az idei évben azokat kívánjuk ellenőrizni, akik nem használják a passzív biztonsági eszközöket, illetve ezen belül kiemelten a biztonsági övet. A biztonsági öv annak használóját megvédi egy közlekedési baleset esetén a sérüléstől, illetve csökkenti annak mértékét, ezért nagyon fontos, hogy a gépkocsiban utazók használják azt.” - tájékoztatott Horváth-Szabó Szilvia a Keszthelyi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője.

Horváth-Szabó Szilvia elmondta, mozgó és álló ellenőrzést is végeznek a kollégáik, mindkét esetben ki tudják szűrni a szabályszegőket. A közlekedési osztályvezető hozzátette, a biztonsági öv használatának mellőzése lakott területen belül 10, lakott területen kívül pedig 15 ezer forintba kerülhet a gépjárművezetőknek. Jó hír, hogy az elmúlt években csökkent az ittas vezetéssel összefüggésbe hozható balesetek száma, a passzív biztonsági eszközök használatát azonban még mindig sokan elmulasztják.    

„Az a tapasztalat, hogy az ittasan balesetet okozók száma csökkent, viszont az elmúlt időszakban megnövekedett azoknak a száma, akik nem használják a biztonsági övet. Ezért is fogunk erre fókuszálni, hogy azokat kiszűrjük, illetve jogkövető magatartásra sarkalljuk őket.” - tette hozzá az osztályvezető.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban nő a kerékpáros és gyalogos forgalom is. Ezért kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva közlekedjenek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár