Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyors ütemben halad az oltás Zala megyében
2021. már. 17. szerda | Keszthely
Gyors ütemben halad az oltás Zala megyében
Több mint 40 ezer zalai regisztrált megkapta már az első oltását – mondta el televíziónknak dr. Sifter Rózsa. A megye kormánymegbízottja arról tájékoztatott, hogy zökkenőmentes az oltóanyagok kiszállítása. A kormányhivatal 145 háziorvosi praxist és négy oltópontot lát el a koronavírus elleni vakcinákkal. A megyében majdnem teljeskörű a szociális intézmények és idősotthonok oltottsága.

A koronavírus elleni vakcinákat a kórházakba és a háziorvosokhoz a Zala Megyei Kormányhivatal juttatja el. A megye 145 háziorvosi praxisát látják el oltóanyaggal, rajtuk kívül további 4 oltóponton, 12 oltási helyszínen végzik el az oltásra jogosultak vakcinációját. Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja, a védelmi bizottság elnöke Körül-tekintő című műsorunk vendégeként elmondta, a megyében zökkenőmentes az oltóanyagok szállítása: „Mi vesszük figyelembe a regisztrált, oltásra jelentkező állampolgárok létszámát, a praxisok közti számszerű megoszlását. Ehhez mérten, ehhez igazítjuk az oltóanyag-ellátást. Ebben a feladatban viszont mindig a megyei oltási munkacsoport az, aki kimondja a végleges szót.”

Dr. Sifter Rózsa hozzátette, a kormányhivatalok feladata volt a védelmi bizottsággal karöltve, hogy megszervezzék az idősotthonok és bentlakásos szociális intézmények védőeszközökkel történő ellátását, az ellátottak tesztelését és oltását. A kormánymegbízott elmondta, majdnem teljes a vakcináció ezen a területen: „Nagy eredménynek könyvelem el én is, hogy a mai napig már elértük, hogy majdnem teljes körű a megyében a szociális intézmények, idősotthonok oltottsága. A holnapi napon érjük el majdnem a 100 százalékát annak, hogy az első körös oltást már a második körrel be is fejezzük a megyében, ezekben az intézményekben.”

Az immunizálás gyors ütemben, több célcsoportra kiterjedően halad. A legidősebb korosztályra azért fektet kiemelt hangsúlyt az oltási csoport, mert bár a betegséget bárki elkaphatja, mégis náluk a legmagasabb a kockázati tényező. Az oltási tervben soron következő célcsoportot a védekezésben résztvevő rendvédelmi szervek képezik. A múlt héten az ő oltásuk is megkezdődött. 

„Azon vagyok, hogy minden zalai állampolgár, aki erre rászánja magát és amit remélek, hogy minél többen teszik, hogy minél előbb jussanak hozzá. Ezzel kapcsolatban el tudom mondani, hogy már több mint 40 ezer zalai regisztrált megkapta az első oltását és egy negyedük már a második körét is a védőoltásnak” - fejtette ki a kormánymegbízott. 

A Zala Megyei Kormányhivatal és az oltási csoport már megkezdte a kapcsolatfelvételt az egészségügyi felsőoktatásban résztvevő hallgatókkal, hogy szükség esetén működjenek köze az oltások lebonyolításában. A hallgatók már korábban is vállaltak feladatokat a tesztelések során.Zala megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, hogy mindenki regisztráljon az oltásra, hiszen így tudják a leghatékonyabban szervezni az immunizációt.  Dr. Sifter Rózsa arra kéri az állampolgárokat, éljenek a lehetőséggel, hogy a védőoltás megvédje őket a koronavírustól.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2021. dec. 10. péntek 16:30 | Keszthely
Jelenleg 731 aktív fertőzöttről tud a keszthelyi Polgármesteri Hivatal.
| 2021. szep. 13. hétfő 14:57 | Keszthely
Az elmúlt másfél év hatalmas terheket rótt a mentőkre, így nagy öröm volt kötetlenül együtt lenni.
| 2021. aug. 17. kedd 15:54 | Zalaegerszeg
Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni.
| 2021. aug. 10. kedd 14:14 | Keszthely
Van olyan praxis, ahol több mint 100-an jelentkeztek a harmadik oltás felvételére.
| 2021. jún. 22. kedd 16:21 | Gyenesdiás
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Hargita TV
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:49
Göcsej Filmfesztivál
21:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.