+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bemutatták a VÜZ Kft. új vezetőjét
2021. március 9. kedd 19:03 - Keszthely
Bemutatták a VÜZ Kft. új vezetőjét
Új ügyvezetője van a Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft-nek. Laczkó Máriát tegnap, sajtótájékoztató keretében mutatta be a város polgármestere. A kertészmérnök végzettségű, nagy szakmai múlttal rendelkező vezető új struktúrának állt az élére. Az eseményen elhangzott, hogy március 1-től a VÜZ Kft. és a Gazdasági Ellátó Szervezet összeolvadt.

Laczkó Mária a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. új ügyvezetője, akit Nagy Bálint polgármester sajtótájékoztató keretében mutatott be. Laczkó Mária Budapesten szerezte kertészmérnöki diplomáját és több mint 3 évtizedig dolgozott Hévízen a fürdőváros rendjéért, szépítéséért. Lackó Mária a Virágos Magyarországért Mozgalom zsűrijének tagja. Március 1-től látja el a VÜZ Kft. ügyvezetői feladatát. Bemutatkozásában elmondta, hogy olyan környezetet szeretne Keszthelyen megteremteni munkájával, amely a helyieknek és az idelátogató turistáknak is élményt, örömet, megnyugvást tud nyújtani.

"Nagyon drukkolok Keszthelynek, hogy egy kicsit előbbre lépjen a városfenntartás színvonalában. Rendkívül jó alapok vannak, nagy, idős fasorok, kialakított parkok, amik az elmúlt időszakban kissé gazdátlanná váltak. Begyepesedett szegélyek, kipusztult cserjeágyak, ritka növény felületek, megmetszetlen fák, fagyöngy a fákon. Ezer problémát tudok sorolni, amitől gazdátlannak tűnik egy település. Bizonyos szemétkupacok, amik hetekig kint vannak, hiába takarították össze. Valahogy hiányzott a munkából egy igényes intenzitás és én ezen az igényes intenzitáson szeretnék első körben segíteni."- mondta el Laczkó Mária.

Nagy Bálint polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft-t és a Gazdasági Ellátó Szervezetet összevonták, ezzel a feleslegesen duplikált munkavégzés is megszűnik a jövőben.

"Természetesen megmarad a GESZ is, de jóval kisebb feladatkört lát el, mint korábban. Ennek az volt a célja, hogy egy kézbe legyen tartva a város üzemeltetés összes olyan feladata, ami ehhez a cég szerkezethez kell, hogy passzoljon. Ez az átláthatóság, a számon kérhetőség, a hatékony munkavégzés miatt azt gondolom elengedhetetlen volt. Nagyon fontos, hogy ezt a komoly céget egy olyan ember vezesse, akinek a szaktudása, illetve vezetői tapasztalata mellett meg van az a szépérzéke és meg van az az emberi tulajdonsága, és aki valóban a jó gazda szemével tudja majd a következő években biztosítani, hogy ez a feladat elvégzés lehetőleg eredményesebben is megvalósuljon."- adott tájékoztatást Nagy Bálint, a város polgármestere.

Nagy Bálint elmondta továbbá, nagy figyelmet kell fordítani a város üzemeltetésre. Mert a lakosság és a városba érkező vendégek is először a városképi környezettel találkoznak. Véleménye szerint tennivaló van bőven.

"Az idei évben én azt kértem és azt is várom ügyvezető asszony munkájával kapcsolatban, hogy ez a fajta szervezeti átalakítás ez zökkenőmentesen tudjon megtörténni, és a terveink szerint a jövő évi, a 2022-es költségvetés már a végső céges struktúrára tudjon majd megvalósulni. S bízom benne, hogy ez nagyon sok keszthelyinek és nagyon sok ide érkező embernek fog majd örömet okozni."- mondta a polgármester.

A városüzemeltetésben az ágazatok eddig elkülönülten dolgoztak. A cégek összeolvadásával átláthatóbb, egységes szerkezet és gazdaságosabb működés várható.  Laczkó Mária, a VÜZ Kft. ügyvezetője a város üzemeltetésével kapcsolatban várja a lakosság észrevételeit, javaslatait.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus