+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Bálint: Közönséges hazugságokat terjesztenek a városról
2021. március 3. szerda 17:06 - Keszthely
Nagy Bálint: Közönséges hazugságokat terjesztenek a városról
Közönséges hazugságokat terjeszt a 444.hu, csúsztatásokkal, valamint téves állításokkal teli híreket közölt Keszthely önkormányzatának négy projektjéről a 24.hu, és a Népszava – olvasható Nagy Bálint polgármester szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nagy Bálint polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz fogalmazott:

"Közönséges hazugságokat terjeszt a 444.hu, csúsztatásokkal, valamint téves állításokkal teli híreket közölt Keszthely önkormányzatának négy projektjéről a 24.hu, és a Népszava. Nem először fordult elő, hogy vélhetően a helyi ellenzék által sugallt információk alapján hamis híreket közöltek.

A cikkekkel ellentétben nem jelentettük fel Keszthely korábbi polgármesterét, hanem ez év elején ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést, melyről egyidejűleg értesítettük a Magyar Államkincstárt és a Közbeszerzési Hatóságot és a nyilvánosságot. A feljelentés tehát nem az előző polgármester ellen irányult, mivel a problémák a kivitelezés során merültek fel.

Korábban már több alkalommal adtam tájékoztatást a négy önkormányzati projekt kivitelezése körüli problémákról, legelőször 2020. ősz elején. A büntetőfeljelentésünk miatt elrendelt folyamatban lévő nyomozás sikeressége érdekében részletekről nem tudunk beszámolni. Nem igaz az az állítás, hogy a helyi ellenzék nyomására kezdtünk foglalkozni az üggyel.

Ahogy korábban már tájékoztatást adtam róla, az előző önkormányzati ciklusban a közbeszerzési törvénynek megfelelően a legalacsonyabb árat megajánló cég nyerte el a kivitelezési munkákat.Az építőiparban többször előfordul, hogy a kivitelezés nem tud úgy teljesülni, ahogy a szerződésben szerepel, hivatkoznak az építési költségek változására, a helyi sajátosságokból adódó, előre nem látható műszaki és egyéb okokból többletmunkák merülnek fel. Sajnálatos, hogy ez Keszthelyen is megtörtént.

A Kísérleti utcai óvoda uniós támogatáshoz pedig azért kellett hozzá tenni az önkormányzatnak saját forrásból, mert a támogatási összeg nem fedezte volna ezt az amúgy kiemelten fontos beruházást. Pályázatok esetében fontosnak tartom megemlíteni egyébként, hogy gyakran a pályázatok előkészítése és benyújtása, majd pedig a támogatói döntés meghozatala, azt követően a kivitelező kiválasztása és a kivitelezés megkezdése között évek is eltelhetnek, így az évek alatti áremelkedések miatt sajnos gyakran szükséges az egyébként 100%-os támogatottságú projektek megvalósításához saját források bevonása.

OLAF vizsgálatról nincs tudomásunk, erről értesítést az Önkormányzat nem kapott. Bejelentést bárki tehet, ez még nem jelent automatikus vizsgálatot, arra viszont jó, hogy félremagyarázzák a tényeket.A médiában megjelent valótlan állítások miatt természetesen a szükséges jogi lépéseket megtesszük.A fejleményekről, ahogy eddig is tettük, a jövőben is tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot!"

galéria
 
forrás: Facebook/Nagy Bálint Keszthely
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár