+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a Helikon Hotel felújítása
2021. március 3. szerda 16:57 - Keszthely
Megkezdődött a Helikon Hotel felújítása
A leendő négy csillag superior szállodában a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobát alakítanak ki. Teljesen újjáépítik a konferenciaegységet és a konyhát, megújul a wellness részleg is. A kivitelező megőrzi az épület jellegét és számos berendezési és dekorációs elemet is visszaépít. A tervek szerint jövő nyáron nyithat meg a szálloda.

A West Hungária Bau Kft. kedden vette át a munkaterületet és kezdte meg a kivitelezést. Elsőként a régi bútorokat és berendezési tárgyakat távolítják el. A két toronyépületben jelentős változás lesz az, hogy bizonyos válaszfalakat kibontanak. A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát, exkluzívabb szobát fognak kialakítani. Az épület külleme alapvetően nem fog változni, a kivitelező megőrzi annak eddigi jellegét, tömegét.

Mészáros György területi vezető: „Természetesen a homlokzat is fel lesz újítva, nyílászárócserék megtörténnek majd, az erkélyeknél a terasz és korlátfelújítás meg fog történni. Összességébe egy nagyon szép, új homlokzat lesz, de önmagában az épület nem változik, illetve annyit el lehet még mondani, hogy az épülethez tartozó park, illetve aszfaltos terület teljes egészében közműfelújításon fog átesni. Ez a mi általunk most lekerített terület mind kertészetileg, mind parkoló szempontjából teljesen fel lesz újítva.”

A kivitelező nagy figyelmet fordít a művészi és történeti értékkel bíró tárgyak és berendezések megmentésére. A szálloda előterében lévő intarziás falburkolatot és az étkező mázas kerámia díszeit leburkolták, hogy ne sérüljenek a munka során. Később ezeket kibontják, restaurálják és visszaépítik. Ezen kívül számos relikviát és emléket is összegyűjtöttek, melyeket a felújított épületben szándékoznak kiállítani.  A berendezés eltávolítása után kezdik meg a különböző épületrészek bontását. Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontják. Ezeket vasbetonszerkezettel építik újra. A konferenciaegység is kiemelkedő lesz, mely három részből fog állni.  A részleges bontás után teljesen új wellness részleget is építenek. 

„Teljesen megújul a wellness részleg, az külön áll családi és gyermek wellnessből, illetve lesz egy normál nagymedencés rész. Illetve ami exkluzívvá teszi az egész hotelt, hogy külön lesznek kültéri, illetve beltéri wellness részlegek, természetesen kiegészítve szaunavilággal” - részletezte a kivitelező részéről Mészáros György. 

A bontások várhatóan még két hétig tartanak, ezt követően kezdik meg az új épületrészek alapozását. Ezzel párhuzamosan indulnak meg a belső szakipari munkák előkészítései, a válaszfalrendszer és a vizesblokkok építésével.

„Reméljük, hogy jövőre már ez a pandémiás helyzet nem lesz jelen. Mindenféleképpen úgy tervezi a West-Hungária Bau Kft., hogy jövő nyáron fog maga a szállodakomplexum megnyitni” - szögezte le a társaság területi vezetője. 

A Helikon Hotel 1971. május 5-én nyitott meg - az akkori reklámanyagok szerint - a Balaton legújabb és legmodernebb szállodájaként. Jelentős átalakítás utoljára a 80-as években volt, 1990-re nyerte el az épület a mostani felújítás előtti arculatát. A szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár