Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megkezdődött a Helikon Hotel felújítása
2021. már. 3. szerda | Keszthely
Megkezdődött a Helikon Hotel felújítása
A leendő négy csillag superior szállodában a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobát alakítanak ki. Teljesen újjáépítik a konferenciaegységet és a konyhát, megújul a wellness részleg is. A kivitelező megőrzi az épület jellegét és számos berendezési és dekorációs elemet is visszaépít. A tervek szerint jövő nyáron nyithat meg a szálloda.

A West Hungária Bau Kft. kedden vette át a munkaterületet és kezdte meg a kivitelezést. Elsőként a régi bútorokat és berendezési tárgyakat távolítják el. A két toronyépületben jelentős változás lesz az, hogy bizonyos válaszfalakat kibontanak. A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát, exkluzívabb szobát fognak kialakítani. Az épület külleme alapvetően nem fog változni, a kivitelező megőrzi annak eddigi jellegét, tömegét.

Mészáros György területi vezető: „Természetesen a homlokzat is fel lesz újítva, nyílászárócserék megtörténnek majd, az erkélyeknél a terasz és korlátfelújítás meg fog történni. Összességébe egy nagyon szép, új homlokzat lesz, de önmagában az épület nem változik, illetve annyit el lehet még mondani, hogy az épülethez tartozó park, illetve aszfaltos terület teljes egészében közműfelújításon fog átesni. Ez a mi általunk most lekerített terület mind kertészetileg, mind parkoló szempontjából teljesen fel lesz újítva.”

A kivitelező nagy figyelmet fordít a művészi és történeti értékkel bíró tárgyak és berendezések megmentésére. A szálloda előterében lévő intarziás falburkolatot és az étkező mázas kerámia díszeit leburkolták, hogy ne sérüljenek a munka során. Később ezeket kibontják, restaurálják és visszaépítik. Ezen kívül számos relikviát és emléket is összegyűjtöttek, melyeket a felújított épületben szándékoznak kiállítani.  A berendezés eltávolítása után kezdik meg a különböző épületrészek bontását. Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontják. Ezeket vasbetonszerkezettel építik újra. A konferenciaegység is kiemelkedő lesz, mely három részből fog állni.  A részleges bontás után teljesen új wellness részleget is építenek. 

„Teljesen megújul a wellness részleg, az külön áll családi és gyermek wellnessből, illetve lesz egy normál nagymedencés rész. Illetve ami exkluzívvá teszi az egész hotelt, hogy külön lesznek kültéri, illetve beltéri wellness részlegek, természetesen kiegészítve szaunavilággal” - részletezte a kivitelező részéről Mészáros György. 

A bontások várhatóan még két hétig tartanak, ezt követően kezdik meg az új épületrészek alapozását. Ezzel párhuzamosan indulnak meg a belső szakipari munkák előkészítései, a válaszfalrendszer és a vizesblokkok építésével.

„Reméljük, hogy jövőre már ez a pandémiás helyzet nem lesz jelen. Mindenféleképpen úgy tervezi a West-Hungária Bau Kft., hogy jövő nyáron fog maga a szállodakomplexum megnyitni” - szögezte le a társaság területi vezetője. 

A Helikon Hotel 1971. május 5-én nyitott meg - az akkori reklámanyagok szerint - a Balaton legújabb és legmodernebb szállodájaként. Jelentős átalakítás utoljára a 80-as években volt, 1990-re nyerte el az épület a mostani felújítás előtti arculatát. A szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az önkormányzat elindította az új közbeszerzési eljárást.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
A három keszthelyi fődíjból kettőt a komolyzenei kategóriában hódították el.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszhely
Nincs Helikon kísérőprogramok nélkül: idén is a Főtér volt ezeknek a központi helyszíne. “Tiéd a színpad”, zenés programok várták a fiatalokat.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.