+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Készülnek a végzősök az érettségire
2021. március 2. kedd 19:04 - Keszthely
Készülnek a végzősök az érettségire
A koronavírus okozta kialakult helyzetben az egész világon nagy kérdés az érettségi vizsgák megtartásának kivitelezése. Hazánkban megtartják 2021-ben az írásbeli és a szóbeli érettségiket. Május 3-án lesz az első vizsganap. A legtöbb középiskolában az érettségi előtt álló tanulók – a járványügyi szabályok betartása mellett - kis csoportokban tudnak felkészülni a vizsgákra.

Már készülnek a május 4-i emelt és középszintű matematika készülnek a Keszthelyi VSZK végzős tanulói. Kis csoportokban, előre egyeztetett időpontban érkeznek a matematika órákra. Legtöbbjük úgy gondolja, jelenleg nem elég a tudása a vizsgára.

"Vendéglátás szervezőként tanulok. Az érettségire úgy tudok felkészülni, hogy az iskolába behívnak minket jelenléti oktatásra, kis létszámban. Számomra hatékonyabb a jelenléti oktatás. A digitális oktatásban nem tudom olyan hatékonyan magamévá tenni az anyagot mint a megszokott rendben."- mondta el Tajti László Bálint.

A Keszthely VSZK-ban  vendéglátás szervező valamint a turisztika technikus szakmában 36 tanuló fog érettségi vizsgát tenni. Ugyanakkor  közel 100  fő fog szakmai vizsgát tenni. Ők a szakács, cukrász és pincér szakképzésben résztvevők. A végzősök felkészítése az online oktatásban teljesen eltér a korábbiaktól. Fisli István a ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója azt mondja, a pedagógusok az érettségi, és a szakmai vizsgák  előtt álló tanulók folyamatosan készülnek a május-júniusi vizsgákra.

"A hivatalos  információk alapján mindent a megszokott rendben fog megszervezni az Oktatási Hivatal és ezen belül természetesen az intézményünk is. Azokat az előírásokat, amiket a vírus helyzet megkíván,a távolság tartása, a maszk használat, azokat az Oktatási Hivatal honlapján megjelent ajánlás szerint be kell tartani, úgyhogy a kollégákat is a tanulókat is úgy készítjük, hogy a megszokott rendben, szóbelivel együtt fog az érettségi vizsga és az egyéb vizsgák is zajlani az idei évben."-adott tájékoztatást az igazgató.

A Keszthelyi Közgazdasági Technikumban jelenleg üresek a tantermek, a folyosók. A 275 fős iskolában 63 tanuló fog két hónap múlva érettségizni.

"Online oktatást folytatunk. Az utóbbi időben felmerült az a kérdés már országos szinten, hogy jelenléti oktatással segítsük a gyerekeket a felkészülésben. S ennek megfelelően mi is biztosítjuk az érettségizőknek, hogy kis csoportokban bejöjjenek egy-egy osztályban és a közismereti tárgyakat és a szakmai érettségi tárgyakat is így –fokozott fertőtlenítéssel, előtte, utána fertőtlenítjük a tantermeket és így bejöhetnek a gyerekek."- mondta el az iskola igazgatója, Siszler Katalin.

Az intézményeknek a 2021. évi, május 3-n kezdődő  tavaszi  írásbeli érettségi vizsgákat az egészségügyi  hatóságok állásfoglalásai alapján javasolt biztonsági intézkedések mellett kell szervezni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár