+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeres a pályázatokon Balatonederics
2021. március 2. kedd 16:02 - Balatonederics
Sikeres a pályázatokon Balatonederics
Újabb sikeres pályázatokat tudhat magáénak Balatonederics. A település tavaly is számtalan beruházást tudott megvalósítani a támogatások által, idén is a fejlesztésre törekszik. Eddig strandfejlesztésre, óvoda felújításra és minibölcsőde létrehozására nyertek el támogatást. Tavaly több mint 117 millió forintra pályáztak sikeresen.

Bár még csak 2 hónap telt el az évből, több sikeres pályázatot tudhat magáénak Balatonederics. A strandot már 2020-ban is fejlesztették a Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi 26 millió forintos támogatásának köszönhetően. Elismerésül a strand elnyerte az 5 csillagot és a legdinamikusabb strand kitüntető címet is a Kék Hullám Zászló minősítésen. Idén is tovább bővül a parti létesítmény, ehhez 30 millió forint támogatást kapnak. 85 millió forintot nyertek el az óvoda felújítására és egy mini bölcsőde létesítésre. Ehhez már a látványtervek is elkészültek. Az intézményre szükség van, hiszen egyre több gyermek születik a településen. Az oktatási intézmények közül a község általános iskoláját is tervezik felújítani, mely hamarosan visszakerül a Veszprém megyei tankerülethez.

„Több szempontból is fontos volt, hiszen az iskola állapotánál fogva felújításra is szorul, illetve folyamatos karbantartásra. És ez a tankerületeknek, illetve a KLIK-nek a feladata, de mi önkormányzat is természetesen részt veszünk. Tavaly is elkészítettük a pályázatunkat a Magyar Falu Programhoz, amely sajnos nem lett sikeres, de bízunk benne, hogy ebben az évben sikeres lesz és így végre a mi országgyűlési képviselőnk, Fenyvesi Zoltán képviselő úr is tud minket támogatni. Amit szóban már meg is tett és biztos vagyok benne, hogy meg is fog tenni.” - ismertette Papp János polgármester.

A polgármester elmondta, a település bevételének növelése érdekében elsősorban turisztikai jellegű pályázatokra jelentkeznek. Ennek első állomása volt a strand, de a kerékpárút fejlesztését is fontosnak vélik. Ez a Balaton körüli bicikliút mellett egy Lesencetomajtól Zalahalápig tartó szakaszt is jelentene.  

„Emellett a csapadékvizes pályázatunk is be lett adva 85 millió forint értékben. Abban is bízunk, hogy abban is pozitívan lesz elbírálva. Illetve most van egy példamutató konzorciumos új projektünk, melyet Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa és Balatonederics közösen szeretne megvalósítani. Itt arról van szó, hogy azokat a turistákat, akik a szabadidejüket a Balatonnál töltik el, szeretnénk, hogyha nem csak a Balatont, meg a főbb nevezetességeket, melyeket egyébként is ismer mindenki. Hanem azokat a nevezetességeket is megismernék, amelyek eddig rejtve voltak.”

A csapadékvíz elvezetés első ütemét tavaly az előző önkormányzat által beadott és közel 75 millió forint összegben elnyert pályázatból már sikeresen meg tudták valósítani. E mellett modernizálták a közvilágítást is. A település által elnyert támogatások összege 117,2 millió forint volt. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy idén még szeretnének pályázni az úthálózat fejlesztésére és karbantartására, amennyiben erre lesz lehetőség. Emellett a Kultúrház és a Tájház modernizálása is tervben van.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár