+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Illegális hulladéklerakót számolt fel az önkormányzat
2021. február 26. péntek 17:02 - Keszthely
Illegális hulladéklerakót számolt fel az önkormányzat
Illegális hulladéklerakót számolt fel az önkormányzat. A Keszthely Zsidi útról, Gyenesdiás irányába vezető földút mentén több száz köbméter szemét halmozódott fel. Hétmillió forint belügyminisztériumi forrást nyert a város a hulladékmentesítésre. A városvezetés idén a korábbinál több pénzt szán arra, hogy illegális hulladéklerakókat számoljon fel.

Február közepén kezdte meg a HUSZ Kft. a hulladék-mentesítést. A Keszthely Külső Zsidi út és a gyenesdiási Faludi-sík közötti mintegy 800 folyóméter hosszú földút mentén az elmúlt években több száz köbméternyi illegálisan elhelyezett hulladék halmozódott fel. A Belügyminisztérium az illegális hulladéklerakók  felszámolása céljából hirdette meg a ’Tisztítsuk meg az országot’ elnevezésű, nyitott pályázatot.

Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselő: „Az önkormányzati képviselő-testület tavaly döntött arról, egyhangúlag megszavazták, hogy ezt a pályázatot vegyük igénybe és egy kijelölt területen az illegális lerakóhelyet szüntessük meg. A pályázatnak kiemelt célja, hogy az önkormányzati tulajdonban levő területeken csökkenteni lehessen az illegális hulladéklerakó-helyeknek a méretét, illetve azoknak a megszüntetése a cél.”  

Az önkormányzat szakemberei december közepén tartottak bejárást és mérték fel a területet, az ott elhelyezett szemetet. Hűtőszekrény, ágybetét, gumiabroncs és építési törmelék is nagy mennyiségben borította a mezőgazdasági gépek közlekedéséhez szánt földutat. A 12 ezer négyzetméteres területről végül mintegy 70 fuvarral, több mint 100 tonna hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el.

Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy a városvezetés idén megnövelte a forrást az illegális hulladék-erakók megszüntetésére: „Keszthely város önkormányzata mindig is kiemelten fontosnak tartotta az illegális hulladék-lerakóhelyeknek a felszámolását, illetve a megelőzését. A 2019-es és 2020-as évben öt-ötmillió forintot, illetve a 2021. évi költségvetésben tízmillió forintot – ezen a pályázaton kívül természetesen – jelöltek meg az illegális hulladék-lerakóhelyek felszámolása érdekében.”

Keszthely városa hétmillió forintot nyert a terület hulladékmentesítésére – tette hozzá Sáringer-Kenyeres Marcell. A befejezési határidő február 28. A munkálatok végeztével az út két végére beton műtárgyakat helyeznek el, hogy megakadályozzák az illegális hulladéklerakás ismétlődését.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár