+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A beiskolázásban és szakképzésben is sikeres az Asbóth
2021. február 23. kedd 12:45 - Keszthely
A beiskolázásban és szakképzésben is sikeres az Asbóth
Már több mint 400 jelentkezési lap érkezett az általános iskolákból az Asbóthba. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum keszthelyi intézménye a következő tanévben is szeretné az eddig oktatott 15 képzését elindítani. Az iskola új kisbuszt is kapott a fenntartótól, illetve egy tanulójuk sikeresen szerepelt egy országos versenyen. A járványhelyzet idején is zajlik jelenléti oktatás az intézményben, elsősorban a gyakorlati képzések esetében.

A járvány miatt meghirdetett digitális oktatás mellett lehetőség van a gyakorlati órák személyes lebonyolítására. Ezeket az Asbóth iskola partnercégeinél, vagy intézmény műhelyeiben végzik a diákok. Kis csoportokban, a járványügyi szabályok betartása mellett, tömbösítve zajlanak a gyakorlati foglalkozások. Jelenleg 15 szakmát oktatnak az Asbóthban. Az intézmény szeretné a következő tanévben is elindítani eddigi képzéseit. A jelentkezések alapján bizakodó lehet az iskola vezetése.

„Pénteki napig bezárólag több mint 400 jelentkezési lap érkezett az iskolánkba a környékbeli általános iskolákból. Mi arra számítunk, hogy egy kis mértékben is az eddigi éveket is túl tudjuk szárnyalni” - nyilatkozta Csótár András igazgató. 

Az iskola palettájának legnépszerűbbje a kozmetikus képzés. A tanulók a folyamatos versenysikerekkel is bizonyítják a magas színvonalú oktatást.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum hirdetett országos megmérettetést fodrász- és kozmetikustanulók részére. A keszthelyi intézményt Sárvári Virág képviselte. A 21 szakképző iskola részvételével zajló januári verseny alkalmi smink kategóriájában Virág a 4. helyen végzett és különdíjat is kapott. Az országos megmérettetésre az online térben került sor. Videokonferencián figyelte a zsűri a sminkelést. Virág azt mondja, nagyon precíz oktatók segítették a sikerhez:  „Mindenbe segítenek, hogy fejlődhessünk, tanulhassunk és bíztatnak minket, hogy vegyünk részt ilyen szakmai versenyeken, mert ezek hatalmas tapasztalatot adnak nekünk, meg rutint is a jövőre nézve. Mint láthatják itt mögöttem, ez a kozmetikai kabinet elég jól felszerelt, Magyarországon mondhatom, hogy az egyik legjobb.”

Begördül a vadonatúj kisbusz az Asbóth iskola udvarába. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól kapta a járművet az intézmény. A fenntartó az elmúlt öt évben már a harmadik személyszállító járművet adta át az Asbóthnak.  

Csótár András iskolaigazgató: „Mint a megye egyik legnagyobb intézménye - ahol azért stabilan 800-850 körüli a létszám – szükség is van ezekre az autókra, hiszen ezt a nagyszámú diáksereget sokszor szállítani kell rendezvényekre, megyünk versenyekre, megyünk testvériskolákhoz, nem csak Magyarországon, néha külföldre is. Kisebb csoportokat időnként a gyakorlatra is mozgatnunk kell, tehát szükség van ezekre a gépjárművekre és ki is használjuk mind a hármat.”

Az Asbóth iskola osztályainak száma jelenleg 37, ebből 30 nappali, 7 pedig  felnőttképzés tagozat. A tanulói létszám 781 fő, őket 89 oktató tanítja 15 szakmára. Ezekkel a számokkal az Asbóth a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum legnagyobb tagintézménye. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár