+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tisztítsuk meg Zalaapátit és tartsuk is tisztán!
2021. február 22. hétfő 17:17 - Zalaapáti
Tisztítsuk meg Zalaapátit és tartsuk is tisztán!
Mintegy 200 köbméternyi illegálisan elhelyezett hulladékot sikerült felszámolni az elmúlt héten Zalaapátiban. A település a Belügyminisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretein belül nyert 4,2 millió forintot a munkálatok elvégzésére, amelyek a mai nappal fejeződtek be a két kijelölt helyszínen. Vincze Tibor polgármester elmondta, az óvodában és az iskolában is nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre.

Napokon keresztül dolgozott a gép Zalaapátiban, hogy felszámolják a település két legnagyobb illegális hulladéklerakóját. Az önkormányzat az elmúlt évben nyert támogatást a Belügyminisztérium pályázatán a munkálatokra. A település határában lévő területeken nagyon sok zöldhulladék is felhalmozódott, a problémát azonban a kommunális hulladék és az építési törmelék nagy mennyisége jelenti. A 4,2 millió forintos támogatást még decemberben nyerte el Zalaapáti, így ez év elején megkezdődhettek a munkálatok.

„Amit nyertünk, én remélem, hogy elegendő rá. A gépi munkálatok, az elszállításra, az ártalmatlanításra a Zalaispa-val kötöttük meg a szerződést, nekik vannak megfelelő engedélyeik ezeknek a munkálatoknak az elvégeztetésére és a hulladéknak a befogadására. Ennek bruttó 4,2 millió forint az összköltsége, amit nyertünk pályázaton.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

Vincze Tibor elmondta, Zalaapátiban nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre, amelyet már az óvodában elkezdenek. A polgármester hozzátette, alapvetően nincs gond a tisztasággal a településen, de a két nagy illegális hulladéklerakó felszámolása régi vágya volt a vezetésnek és a lakóknak is. A Zalaapáti Zalaszentgrót felőli végén, a Szentkirályi-árok mellett lévő területet már múlt hét szerdán megtisztították, itt már csak azokat a hulladékokat kellett felszedni, amelyeket a gép nem gyűjtött össze. A település vezetésének tervei is vannak a megtisztított területekkel, ezek kidolgozásához azonban a lakosság segítségét is kérik majd.

„Én nagyon remélem, hogy rend lesz. Aztán az egyik területen szeretnénk valamilyen fajta pihenőrészt kialakítani, hogy konkrétan mi lenne ez, erről már többször beszélgettünk, gondolkodtunk. Mindenféleképpen, ha véglegesre jutunk, előtte egyfajta társadalmi közvélemény-kutatás szempontjából, civil szervezeteket bevonva fogjuk megtervezni és kivitelezni.” - tette hozzá a polgármester.

A két zöldterületen mintegy 200 köbméter illegális hulladék halmozódott fel az évek során. Bár rendszeresen szerveznek a településen lomtalanítást, a polgármester úgy látja, mindig akadnak olyanok, akik ennek ellenére illegálisan rakják le a szemetet. A „Tisztítsuk meg az országot” mozgalomhoz nagy örömmel csatlakozott a település. Mottójuk: Tisztítsuk meg Zalaapátit és tartsuk is tisztán!   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár