+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Macikat kaptak a beteg gyerekek
2018. február 9. péntek 16:00 - Keszthely
Macikat kaptak a beteg gyerekek
A Keszthelyi Kórház gyermekosztályára költözött a Csillagvár Múzeum plüssmaci gyűjteményének egy része. Az osztály vezetése közel száz játékot vehetett át ma délelőtt, de Nagykanizsára és Marcaliba is jut a plüssökből. A macik nagy szolgálatot tesznek a gyerekek gyógyulása érdekében.

A Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának vezetője nagy örömmel vette át a közel száz plüssmacit a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum várkapitányától. A kiállítóhelyen a napokban számolták fel a pincében lévő gyűjteményt, és a múzeum dolgozói úgy döntöttek, a félezer játékot beteg gyerekeknek adományozzák. A plüssállatok nagyon sokat jelentenek Keszthelyi Kórházban fekvők számára is.

„Először is nagyon szépen köszönjük, hogy ránk gondoltak. Minden egyes kis ajándék javítja a gyerekeknek az állapotát. Húsvét közeledtével én úgy gondolom, hogy nem húsvéti nyuszit fogunk ajándékozni a gyerekeknek, hanem macikat, mivel van egy nagyon jó tapasztalatunk.” - mondta Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Az osztályon már hagyomány, hogy az ünnepekkor bent fekvő gyerekek ajándékot kapnak, így az újonnan érkezett macik is hamarosan gazdára találnak majd. Dr. Mischl Olga kiemelte, a gyerekek gyógyulása szempontjából ezek nagyon fontos események, hiszen egy-egy plüssjáték megnyugtatja a kicsiket, így az ellátásuk is könnyebb. Országh Béla kiemelte, a macikból Keszthely mellett Nagykanizsára és Marcaliba is jut.

„Maga a gyűjtemény az közel 500 darabból állt, ebből 100 darab került ide Keszthelyre, a gyermekosztályra, viszünk több gyermekosztályra itt a megyében. Úgy gondoltuk, hogy talán a legjobb helye ezeknek a maciknak a gyermekek kezében van. Szerettünk volna egy kis örömet okozni azoknak a gyermekeknek, akik esetleg bekerülnek ide az osztályra, és az itt lévő napokat talán sikerül egy kicsit boldoggá tenni, hogy egy új plüss érkezik, vagy egy új dolog itt az életükben.” - emelte ki a várkapitány.

A karácsonyi időszakban nagyon sok adományt kapott a gyermekosztály, de gyermek ágyneműket, pizsamákat, papucsokat valamint papírt és színes ceruzát továbbra is szívesen fogadnak. Az újonnan érkezett macikat pedig várhatóan húsvétkor vehetik birtokba a gyerekek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó