+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővül a Festetics Imre Állatpark
2021. február 8. hétfő 10:54 - Gyenesdiás
Bővül a Festetics Imre Állatpark
Bővül a Festetics Imre Állatpark területe.Hetek óta már folyamatosan zajlik a mintegy 4,6 hektáros létesítmény kiépítése, ahol a magyarországi öt nagyvadat fogják bemutatni. A magyar házi állatok bemutatására alkalmas terület is megmarad, így továbbra is ismerkedhetnek az érdeklődők ezekkel az állatokkal is. A jövőben több környékbeli vállalkozóval együttműködve szeretné a Bakonyerdő Zrt. a szolgáltatásait bővíteni.

Zajlik a munka a Természet Háza Látogatóközpont melletti területen. A napokban állították fel a kerítést a szakemberek. Erre a mintegy 4,6 hektárra helyezik el a magyarországi öt nagyvad bemutató példányait, láthatóak lesznek gímszarvasok, dámvadak, muflonok, őzek és vaddisznók is. Már régóta gondoltak a Bakonyerdő Zrt. munkatársai a bővítésre. 2020 december 31-én járt le a bérleti szerződése a korábbi park egyik részének, ezért gondolta a szervezet, hogy most megvalósítja régi álmát. Az új területet a Gyenesdiási Önkormányzattal egyeztetve kapták meg, a bővítést saját forrásból végzik.

„Ezzel több célunk is van. Egyrészt azért, hogy ezeket az állatfajokat a látogatók minél természetszerűbb környezetben láthassák és ismerhessék meg, hiszen egészen másként fognak viselkedni itt, mint a régi kis viszonylag szűk területen. Másrészt az is a célunk, hogy ezáltal az élményközpontnak, aminek a központjaként továbbra is a Természet Háza Látogatóközpont szerepel, egy olyan programcsomagot tudjunk kínálni a látogatóknak, amellyel az itt töltött időt tudjuk növelni.” - ismertette Gerencsér Zoltán a komplexum megbízott vezetője.

A Bakonyerdő Zrt. célja, hogy a környékbeliekkel összefogva építsenek ki egy kikapcsolódási alternatívát. Ezért egy lovas karámot is építenek, ahol majd a környékbeli lovardák szolgáltatásait is igénybe vehetik a látogatók. Vonalkódos rendszerrel fogják megoldani a beléptetést, melyről a Látogatóközpontban kaphatnak tájékoztatást a nyitás után az érdeklődők.

„Az elkészülési határidő az most már gyakorlatilag február közepe. Tehát február közepére már a kerítés áll. A vadasparki létesítményeket, etetőket, állatbeállókat azokat is vélhetően február végére már be tudjuk építeni. Illetve hát február hónapban érkeznek az állatok.”

Az Állatpark korábbi területének egy része már üres, a bejárati kaput is hamarosan áthelyezik új helyére. Az őshonos magyar állatfajokat bemutató helyszín azonban továbbra is megmarad. Bár jelenleg a megszokotthoz képest kevesebb állat van itt, hamarosan újabb fajok érkeznek. A meglévők száma viszont folyamatosan bővül. Az elmúlt időszakban három kisbárány is született, amelyek láthatóan élvezik helyüket. Gondozóik szerint a jó időben szívesen sütkéreznek a napon. Bár a téli időszakban egyébként is zárva tart az állatpark, a járvány miatt még kétséges, hogy mikor nyithatnak ki. A tervek szerint húsvétkor, a hagyományos Nyuszifül fesztivállal szeretnék indítani a szezont.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus