+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A járvány ellenére is sikerült megvalósítani a terveket Zalaapátiban
2021. január 27. szerda 15:49 - Zalaapáti
A járvány ellenére is sikerült megvalósítani a terveket Zalaapátiban
Mintegy 870 millió forintból kezdődött el tavaly Zalaapáti legnagyobb beruházása, az általános iskola tornateremmel és szaktantermekkel való bővítése. A településen a járvány ellenére is sikerült a terveket megvalósítani, emlékparkot avattak és utakat is felújítottak. 2021-ben is folytatódnak a fejlesztések, megújul az egészségház, lombos fák kerülnek az elöregedett és beteg tuják helyére, de új túraútvonalat is kijelölnek és járdákat is felújítanak majd.

Javában zajlik az iskola bővítése Zalaapátiban. A szakemberek azt mondják, a munkálatok nagyjából egy hónappal járnak előrébb a tervezetthez képest. A mintegy 870 millió forintos pályázati és kormányzati támogatásból új tornaterem és szaktantermek is épülnek. Bár ez a település legjelentősebb tavalyi eredménye, több más fejlesztés is megvalósult 2020-ban. Így például a Magyar Falu Programnak köszönhetően megújult az óvoda udvara, az önkormányzat több játékot is beszerzett a gyerekek nagy örömére. Emellett utakat is felújítottak és a járvány ellenére néhány programot is sikerült megvalósítani.

„A becstelen trianoni békediktátumra is egyfajta visszaemlékezés jegyében szerettünk volna a testvértelepülésekkel megemlékezni – itt gondolok elsősorban az erdélyi Kőrispatak testvértelepülésre. Ez a tervezett június 13-ra nem sikerült, de aztán végül is – ahogy szokták mondani – a két hullám között, szeptember 5-én végül is egy nagyon szép megemlékezést és egy Apáti nevű települések összejövetelét a nemzeti összetartozás jegyében, hogy mi apátiak is megmutassuk azt, hogy össze tudunk tartani, mint a magyar nemzet részeként is.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A találkozóra a Trianon Emlékparkban került sor, amelyet szintén a tavalyi évben avatott fel Zalaapáti önkormányzata. Az ünnepségen elhangzott, a park a jövőnek épült, ugyanakkor emléket állít minden hazai és külhoni magyarnak, aki Trianon miatt fizikailag és lelkileg is sokat szenvedett. A beruházások mellett Zalaapáti vezetése nagy hangsúlyt fektet a településképre is. Így az idei év elején elindult a több ezer beteg tuja kivágása. A növények helyére fákat ültet majd a település, ez két utcában már meg is valósult.

„Azért azt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy a tuják itt nálunk tájidegenek. Elhatároztuk – mert most már tényleg nagymértékben ez a rozsdásodása, tönkremenetele ennek az élő környezetnek, különösen ugye a klímaváltozások miatt és a klímavédelem szempontjából is kivágásra kerülnek, tehát el fogjuk távolíttatni az elkövetkezendő hónapokban ezeket a tujákat. Helyette, szakember segítségével, megtervezve, a helyi lakossággal egyeztetve lombos fákat fogunk elültetni az elkövetkezendő 1-2 évben.” - tette hozzá a polgármester.

Az idei évben megújul Zalaapáti egészségháza is. Az önkormányzat közel 60 millió forintos pályázati támogatást nyert az épület teljeskörű felújítására. Az egészségház nem csak kívülről újul meg, hanem több belső fejlesztést is megvalósítanak. Emellett tervben van több járdaszakasz rekonstrukciója is, a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldása, valamint az illegális hulladéklerakók felszámolása. A természet szerelmeseinek örömére egy új túraútvonalat is kijelölnek a település szomszédságában.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus