+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kultúra napi verstúrát szerveztek Cserszegtomajon
2021. január 25. hétfő 15:23 - Cserszegtomaj
Kultúra napi verstúrát szerveztek Cserszegtomajon
A magyar kultúra napja alkalmából kilenc állomáson helyeztek ki verseket, minden korosztály számára. A résztvevőket arra kérték, hogy az állomások látogatása során készítsenek fotókat, videókat, melyekből kisfilmet fognak készíteni. A település célja az, hogy a járvány ellenére is kultúrával, programmal szolgáljanak az érdeklődőknek.

Minden korosztály megtalálhatta a hozzá illő verseket. Kupár Luca családjával kereste fel a verstúra több állomását. A kislány szereti a verseket, több szavalóversenyen is sikeresen szerepelt már. Sőt, maga is írt már verset és mesét is, szeret olvasni. 

„A könyvekben is vannak mesék és szeretek olvasni a könyvekből. Az egyik ilyen kedvenc mesém az Egy Zizi naplója” - mondta Kupár Luca Mia. 

Közösségi tereknél, intézményeknél, játszótereknél helyezték el a verseket, illusztrációkat. A cserszegi és tomaji településrészre is jelöltek ki túraállomást. A gyermekeknek szánt irodalom mellett természetesen a felnőtteknek szóló strófák is színesítik az utcákat. A szervezők kiemelt figyelmet szántak Szabó Istvánnak. A község írószülöttének nevét viseli a helyi iskola, nem véletlenül, hiszen Cserszegtomaj történelmében kiemelkedő helyet foglal el a fiatalon elhunyt költő. A kultúra napi verstúrát első ízben szervezték meg Cserszegtomajon. A járvány miatt most különösen nehéz az intézményi keretek közé vinni bármilyen programot.

Süliné Elekes Éva művelődésszervező: „Éppen ezért gondoltuk, hogy a verstúrát elindítva egy kicsit kivisszük a kis rendezvényünket a falu utcáira, tereire, olyan helyekre, ahol az emberek az emberek sétálva, a mindennapos teendőiket elintézve láthatják és így részeseivé válhatnak ennek a kis kultúranapi verstúra rendezvényünknek. Én úgy gondolom, hogy ebben a mai világban nagyon jó – pláne ebben a helyzetben – egy kis mosolyt és derűt tudunk az embereknek egy verssel egy képpel, illusztrációval okozni.”

A szervezők arra kérték az állomások látogatóit, hogy készítsenek fotókat, videókat és küldjék el számukra, hogy egy kisfilmet készíthessenek belőle. Aki legalább három helyszínről küld képet, azt ajándékban fogják részesíteni. 

„Ennek az a célja, hogy ezzel is egy kis derűt szerezzünk a helyi lakóknak és megmutassuk, bár ebben a nehéz helyzetben bezárkózik egy kicsit mindenki, de ilyen módon is tudunk nyitni egymás felé és egy kicsit a hagyományos keretekből kilépve a változás tud számunkra meglepetéseket és örömet szerezni és ennek a kisfilmnek a megörökítés lesz a lényege” - tette hozzá a település művelődésszervezője. 

A szervezők sikeresnek ítélik a programot, pénteken az óvoda és iskola is kivonult a gyermekekkel. A járványtól függetlenül, jövőre is szeretnék megrendezni kultúra napi verstúrát.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
 
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
 
Egész héten át vizsgálja a rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát.
 
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár