+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megalakult a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal
2021. január 22. péntek 18:19 - Keszthely
Megalakult a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal
Cél a kulturális termékek összehangolása – ez hangzott el a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal indító ülésén, mely a magyar kultúra napján állt össze. Első körben az önkormányzati, valamint a nagyobb kulturális és turizmussal foglalkozó intézmények képviselői beszélgettek. A kört folyamatosan bővíteni fogják. Az együttműködés kialakítása mellett szót ejtettek a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt fontosságáról is.

Számtalan vonzó programot tudnak kínálni Keszthely kulturális és turisztikai intézményei. Mind-mind szakmai tudásuk legjavával próbálják megvalósítani az eseményeket nem kevés sikerrel. Külön-külön is színvonalas műsorok szervezésével tudják megörvendeztetni közönségüket, azonban egy városon belül szükség van az összehangolásra is.

E cél is vezérelte a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal létrehozását. A magyar kultúra napján tartott első ülésen az önkormányzathoz tartozó intézmények, a város nagyobb kulturális intézményei, valamint turizmussal foglalkozó szervezetei ültek össze. Nagy Bálint polgármester úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a térségi, regionális és országos projektekben sikeres legyen a város, először házon belül kell kiépíteni a rendszert.

„Bízom abban, hogy azzal, hogy ez a munkacsoport létre tudott jönni, amit terveink szerint a következő időszakban bővíteni fogunk újabb szereplők bevonásával. valódi olyan tudást és olyan tapasztalatot fogunk tudni összerakni, ami alapvetően ma már megvan ezeknél, illetve ezeknek a szervezeteknek a munkatársainál. És mindezt a tudást, hogyha összegyúrjuk, akkor egy sokkal hatékonyabb, sokkal eredményesebb fejlesztéseket tudunk megvalósítani a városban. Legyen szó kultúráról vagy akár legyen szó turizmusról.”

Az eseményen kiemelték, már idén hozzá kell látni azokhoz a fejlesztésekhez, amelyek hozzájárulnak majd a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekthez. Tavaly évvégén ugyanis a város is csatlakozott ehhez. A következőkben a civil szervezetektől is várják az ötleteket, megvalósításokat. A polgármester úgy fogalmazott, a programokkal nem 2023-ra készülnek, hanem 2023-tól.

„Ugye 2023 az maga a fő éve a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosnak, de mi olyan projekteket szeretnénk előkészíteni már most az idei évtől a 23-as évre is, amelyek ezt követően is életképesek tudnak maradni. Bár a 23 az egy fontos csúcspontja ennek a következő néhány éves projektnek, de én azt gondolom, hogy az igazából csak a kezdet lesz és 23-tól fogjuk tudni egy fenntartható, turisztikai értelemben is jól értelmezhető kínálatot nyújtani a város számára összefogva az itt élő és itt működő emberekkel és szervezetekkel.” - tette hozzá a polgármester.

Az eseményen mutatkozott be a város polgármesteri turisztikai tanácsadója, Kovács Szabolcs is. A 2020 Év TDM Szakembere elismerést is magának tudható szakember fogja koordinálni a Kulturális Kerekasztalt. Elhangzott, nemzetközileg elismert termék van a keszthelyiek kezében, azonban szükséges egy olyan struktúra kialakítása, amely fejleszti a várost. Ehhez indítják el az operatív munkát már az EKF-fel kapcsolatban is.

„Az lesz a feladatunk ezzel a munkacsoporttal, hogy a különböző elképzeléseket és ezt a közös gondolkozást azt egy operatív munkafolyamatra építjük fel és egy stratégiába is tudjuk illeszteni. És akár ezt a projektet is már rövidtávon, minél szélesebb körben, minél hatékonyabban kiaknázzuk.”

Az ülésen elhangzott, a város különböző intézményei és a civilek által szervezett programokat összehangolják. Ezeket az online térbe fogják felvezetni egy táblázatba, így elkerülhető az ütközés. Várhatóan minden hónapban összeül a Kulturális Kerekasztal, melynek résztvevői létszáma folyamatosan bővül.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus