Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Kulisszatitkok, könyvritkaságok és műtárgyak online
2021. jan. 21. csütörtök | Keszthely
Kulisszatitkok, könyvritkaságok és műtárgyak online
Kisfilmekkel, fotókkal és a Festeticsek életét bemutató sorozattal örvendezteti meg a világhálón látogatóit a Helikon Kastélymúzeum. Az intézmény kiállításai november 11-e óta zárva tartanak, de a munkatársak fontosnak tartják, hogy ebben az időszakban se hagyják magukra a közönséget. Az érdeklődők számos érdekességgel ismerkedhetnek meg, így például a kastély műtárgyaival és a könyvtárban található kötetekkel is.

A héten készült a legújabb videó a Festetics-kastélyban. A novemberi lezárást követően ismét az online térbe költözött az intézmény, ezúttal – sok más mellett – bemutatják a kastély azon épületrészét is, amely a hétköznapokban zárva tart a látogatók előtt. Az intézmény munkatársai igyekeznek számos színes programot kínálni az érdeklődőknek akkor is, amikor személyesen nem találkozhatnak velük. Így bemutatják a kastély állandó kiállítását is, a különböző lakosztályokról fényképeket és rövid leírásokat osztanak meg, de egy-egy adott műtárggyal is megismertetik a látogatókat.    

„A Helikon Kastélymúzeumnak az a célja, hogy ebben a nehéz időszakban pozitív tartalmakat sugározzon a követői, nézői felé. Ezért szeretnénk hétről hétre olyan fényképes, videós tartalmakkal kicsit megörvendeztetni az – úgymond – látogatóinkat, akik most csak a virtuális térben vannak velünk. Olyan kisfilmekkel és képes anyagokkal is készülünk, mint például egy ilyen kis videó sorozat, amiben a kastély belső tereiről, külső tereiről láthatnak informáló anyagokat. Ebben például, ebben a videóban az északi szárnyról.” - tájékoztatott Fókás Andor Zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

A zárt ajtók mögött folyamatosan zajlik a munka, most lehetőség van olyan feladatok elvégzésére, amiket a nagyszámú látogatók fogadása miatt rendszeresen el kellett halasztani. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé a közösségi oldalon. Emellett a Pálmaház folyamatosan virágzó növényeit és a Madárpark lakóit is bemutatják fényképek, videók segítségével. A tavasszal elkezdett és nagy sikerrel zajló, a Festeticsek életét bemutató sorozatot is folytatták a szakemberek. A történeteket mindig az adott évszakhoz vagy ünnepkörhöz igazítják, most a Festeticsek farsangi hagyományait és mulatságait követhetik nyomon az olvasók.                                                                                                                      36” 

„Az első témánk a Festeticsek és a kutyák kapcsolata volt, tehát végigmentünk a Festetics család generációin a kutyáik szempontjából. Aztán karácsony előtt volt egy kis mini sorozatunk a Festeticsek karácsonyairól, most pedig farsangi időszak lévén a Festeticsek farsangjait mutatjuk be. Visszatérve az érdekességekre, minden héten találkozunk könyvtári bejegyzéssel is.  A könyvtárosok most kimondottan olyan könyveket választottak ki, amelyek nem csak, hogy értékesek és érdekesek, hanem általában nagyon régiek is, tehát 1600-as, 1700-as évekből származó könyvekbe is bepillantást nyerhetnek az olvasók.” - mondta Kardos Laura, a Helikon Kastélymúzeum közgyűjteményi vezetője.

Az ismeretterjesztő tartalmak mellett számos aktuális, szemet gyönyörködtető fotót osztanak meg a kastély közösségi oldalán, de az első nagyobb havazás is megihlette a munkatársakat. A szakemberek azt mondják, rengeteg téma és lehetőség van még a tarsolyban, de a legjobban abban bíznak, hogy hamarosan kitárhatják kapuikat a látogatók előtt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2023. dec. 15. péntek 14:46 | Keszthely
Öt új szobát rendeztek be, a Fejőházban pedig történelmi játszóteret hoztak létre.
| 2023. okt. 3. kedd 14:51 | Keszthely
Ezzel a sármelléki légimentő bázis első helyen végzett az országos versenyben.
| 2023. szep. 29. péntek 16:52 | Keszthely
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.