+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Örömtánccal mondott köszönetet a Magyarországi Légimentésért Alapítvány
2021. január 20. szerda 16:30 - Magyarország
Örömtánccal mondott köszönetet a Magyarországi Légimentésért Alapítvány
Világszintű kihíváshoz csatlakozott itthon a Magyarországi Légimentésért Alapítvány. A 2020-as év tánckihívása kapcsán baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civilek járták már el az örömtáncukat. Az alapítvány célja volt, hogy megismertessék ezáltal a 7 mentőbázist, valamint, hogy megköszönjék a légimentőknek is a tavalyi évi munkájukat.

Az év utolsó napján töltötték fel örömtáncos videójukat a közösségi oldalakra a Magyarországi Légimentésért Alapítvány tagjai. Csatlakoztak ugyanis a Jerusalema kihíváshoz. A koreográfiát 14-en, összesen két óra alatt sajátították el egy zumba-oktató segítségével. Az alapítvány tagjai mellett más civilek is részt vettek a videó megvalósításában. Többek között a balatonfüredi állomás egyik dolgozójának családja is. Bár az idő szorította őket, gyorsan elsajátították a tánclépéseket.

„Nekem egyáltalán nem volt nehéz, mivel hogy én ezt a koreográfiát táncolom a zumba-órán is. De szerintem egy teljesen egyszerű lépéssorozat. És a Rita, az oktató szerintem maximálisan odafigyelve és szerintem nagyon-nagyon ügyesen megtanította ezeket a lépéseket azoknak, akik ég soha nem csináltak ilyet.” - mondta el Hazsóné Üveges Szilvia.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány azért csatlakozott a kihíváshoz, hogy ezzel meg tudják ismertetni hazánk 7 légimentőbázisát is. A kisfilmben minden bázis aktuális műszakjában dolgozó mentők mondják el újévi jó kívánságaikat. Az elmúlt évben a koronavírus-járvány keresztülhúzta az alapítvány terveit, többek között a futóversenyeket sem tudták megszervezni. Idén azonban újult erővel szeretnék megvalósítani azokat.

„Mi is készülünk arra, hogy online és virtuális futóversenyeket szervezzünk. Mégpedig a nagy terv és nagy álom, amit most kicsit ellövök, még erről nem beszéltünk a médiának, de a hét légimentőbázist hét színnel szeretnénk jelölni és aki futni fog értük, felkerül egy úgynevezett online térképre, amin nem csak Magyarország lesz és szerepel, hanem a világ. Bárhonnan lehet csatlakozni, bármelyik bázisért futni.” - ismertette Nagy Boglárka az alapítvány alapítója.

A szervezet 2019-ben a Sármelléki Légibázis támogatására szervezett futóversenyt. Emellett érzékenyítő előadásokat és kiállításokat is megvalósítottak. A tagok arról is beszámoltak, hogy köszönhetően a támogatóknak a budaörsi bázisról egyedülálló módon lehetővé vált a vérszállítás is. Az alapítvány távlati célja, hogy a másik 6 bázison is elérhetővé váljon ez a lehetőség.

„Egy laikusnak, aki esetleg hallja, hogy erről beszélünk, hogy ez micsoda anyagi áldozattal jár megteremteni ennek a lehetőségét, szimplán a betegellátáshoz alkalmas és szükséges vért készenlétben tartani magunknál és a helikopter fedélzetén ezt szállítani, hogy bármikor, amikor szükség van rá, azt meg lehessen tenni, ez bizony komoly eszközparkot igényel. És ennek az anyagi hátterét megteremteni és hogy mi ebben segíthetünk és remélhetőleg idén is fogunk, azért ez nagyon jó érzés.” - tette hozzá Leskó István pilóta, az alapítvány elnöke.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány nem szeretné megszakítani a Jerusalema-láncot. Felkérték a Készenléti Rendőrséget, hogy ők is csatlakozzanak a kihíváshoz és mutassák be ők is örömtáncukat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
 
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
 
Egész héten át vizsgálja a rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát.
 
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár