+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lakosság véleményére és ötleteire számít a város vezetése
2021. január 19. kedd 19:05 - Keszthely
A lakosság véleményére és ötleteire számít a város vezetése
Lezárult a Magyar Művészeti Akadémia által meghirdetett ötletpályázat a keszthelyi Balaton-part központjának fejlesztésével kapcsolatban. Építészekből álló szakmai zsűri dönt a közeljövőben a 26 beérkezett pályázatról. Az önkormányzat azonban várja a lakosság ötleteit és javaslatait. Ma délután Nagy Bálint, a város polgármestere a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatót.

Nagy Bálint polgármester a a Balaton-part fejlesztéséről beszélt ma a sajtó képviselőinek. A Kutyás Park és Piknikkerttől a Libás Strand területéig végéig hózódó 4 km-es parti szakasz fejlesztésére a Magyar Művészeti Akadémia által kiírt ötletpályázatra  építészektől, 26 pályamunka érkezett, amelyek szakmai elbírálására a közeljövőben kerül sor. A fejlesztést érintően a város vezetése várja a lakosság ötleteit és véleményét is.

"Alapvetően nagyon fontosnak tartottam mindig is, hogy kikérjük a keszthelyiek véleményeit, észrevételeit és kritikáját is minden olyan fontosabb fejlesztésben ami őket érinti, hiszen ez az ő városuk. Természetesen egy ilyen nagy volomenű és nagyszabású beruházásnál, fejlesztésnél aminek most az előszobájában vagyunk – ami gyakorlatilag  a következő jó néhány évtizedre azt gondolom, hogy meghatározza Keszthelynek az arculatát illetve a keszthelyi Balaton-part arculatát, ott nem lehet megvalósítani, előkészíteni sem, egy  fejlesztést ahol az emberek ne tudnák elmondani a véleményüket."- mondta el Nagy Báint polgármester.

A februárban készülő fejlesztési tervbe szeretné a város a lakosság általi javaslatokat  beépíteni és elérni, hogy új, modern szolgáltatásokkal megvalósuljon Keszthelyen, a Balaton legjobb strandja.  A kialakításra kerülő ligetes sétány és zöldterület egész évben önálló attrakcióként is vonzza a turistákat és nyújtson kikapcsolódási lehetőséget a lakosságnak. A beruházás tartalmazza a közlekedés, kerékpáros közlekedés és parkoló területek fejlesztését is. A tervek között szerepel a lakosság előtt eddig elzárt parti területek megnyitása is ügyelve a természetes környezet megóvására. Így a keszthelyi Balaton-part egészében sétálható lesz. Az új Balatoni-központ elképzeléseihez várják a lakosság ötleteit, javaslatait.

"Most sajnos a koronavírus e tekintetben is nehezíti a dolgunkat, hiszen nincs lehetőség olyan személyes fórumokra mint amiket szeretnénk -  habár bízom benne, hogy a tavasz folyamán már lesz - de egyenlőre ezt a javaslatot e-mailben fogják tudni megtenni. Csináltunk most direkt ezért egy  e-mail címet, amely e-mail címet a projektmenedzserek figyelni fognak és ezeket a javaslatokat összesítik."- adott tájékoztatást Nagy Bálint.

A lakossági elképzeléseket, észrevételeket és javaslatokat február 7-ig lehet beküldeni a keszthelyfejlodik@keszthely.hu e-mail címre.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus