+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online tartalmak a Balatoni Múzeumban
2021. január 19. kedd 15:19 - Keszthely
Online tartalmak a Balatoni Múzeumban
Séták a Balaton körül címmel indított online kisfilm-sorozatot a Balatoni Múzeum. A zárva tartás idején is fontos az intézmény számára, hogy tartsa a kapcsolatot a közönségével, ezért számos érdekes tartalmat osztanak meg a közösségi oldalon és a honlapjukon. Elindult egy régi képeslapokat bemutató sorozat is, amelynek segítségével a múzeum gyűjtőterületéhez tartozó 50 település múltját ismerhetik meg az érdeklődők.

A régészeti leletek rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket Klinger László. A Balatoni Múzeum régésze néhány percben mutatja be az intézmény állandó kiállításának egy darabját. A Balatoni Múzeum, más kulturális intézményekhez hasonlóan, két hónapja zárva tart, a munkatársak azonban fontosnak tartják, hogy továbbra is tartalmat kínáljanak a közönségnek. A tavaszi lezárás idején is számos érdekességet olvashattak az érdeklődők a közösségi oldalon, most kisfilmeket is készítenek a szakemberek. 

„Nagyon fontosnak tartjuk a kapcsolattartást a múzeum iránt érdeklődő közönséggel. A Séták a Balaton körül című kisfilmünknek ez már a sokadik eleme. Két ilyen régészeti témájú kisfilmet terveztünk. Az első kisfilm, az Keszthely környékének római kori életével ismerteti meg az érdeklődőket. A második kisfilm pedig a Keszthely környéki erődítésekkel, középkori várakkal foglalkozik. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot a múzeum iránt érdeklődő közönséggel.” - tájékoztatott Klinger László, a Balatoni Múzeum régésze.

A régészet töretlen népszerűségnek örvend, főként a gyerekek körében, így az internetre feltöltött kisfilmek nézettsége is kiemelkedő. Emellett így lehetőség van olyan műtárgyakat is megmutatni a közönségnek, amelyek a kiállításban nem láthatók. Az állandó tárlatok bemutatása mellett korabeli képeslapok fényképeit is feltöltötték a közösségi oldalra a múzeum munkatársai. Ezek az intézmény gyűjtőterületéről származnak, és céljuk bemutatni az adott település múltját. A kezdeményezés olyannyira felkeltette a közönség érdeklődését, hogy mára már közösségi program is szerveződött köré.

„Sármellékkel kezdtük ezt a sorozatot év elején, és rendkívül lelkes a közönség, a település lakói. Nem csak információkat adnak, hanem, ami a titkolt célunk is volt, hogy a gyűjteményünket is tudjuk így gyarapítani. Ajánlanak fel képeslapot, műtárgyakat, amelyek majd műtárgyak lesznek, ha bekerülnek a múzeumba, és megismerkedünk így a közönségünkkel. Egyelőre csak korlátozott mértékben, de ha nyithatnak a kapuk, akkor természetesen fizikálisan is ki fogunk lépni, úgyhogy ezt készíti elő ez a virtuális munka.” - emelte ki Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója.

A Balatoni Múzeumban is igyekeznek kihasználni azt az időt, amíg nem fogadhatnak látogatókat. Az intézmény több, állományvédelemre felhasználható pályázatot is nyert, így most ezek a munkálatok zajlanak. Raktárakat pakolnak ki, festenek, villanyszerelési munkákat végeznek a zárt ajtók mögött. Emellett készülnek a nyitásra is, több kiállítás megnyitó is tervben van és közösségi programokkal is várnák majd a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár