+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az integráció ellenére is bővült a szakkínálat a Georgikonon
2021. január 8. péntek 16:05 - Keszthely
Az integráció ellenére is bővült a szakkínálat a Georgikonon
Az integráció ellenére még bővült is a szakkínálat a Georgikonon. A február 1-től alapítványi fenntartásba kerülő Szent István Egyetem campusán újra elindítják gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést és folytatódik több jól bevált szak oktatása is. Dublecz Károly főigazgató televíziónknak elmondta, Keszthely továbbra is stabil bástyája a hazai felsőoktatásnak és meghatározó szereplője a Dunántúlnak.

Tradíció, piacképes tudás, sokszínű, gyakorlatias és családias légkör – ezt ígéri leendő hallgatóinak a Georgikon. A campus idén számos videóval állt elő, melyekben bemutatják a képzéseket. Több hallgató ismerteti saját képzését, legyen az agrármérnöki, természetvédelmi szőlész-borász, vagy éppen turizmus-vendéglátás szak.

A bármikor elérhető videó tartalmak mellett online tájékoztatókat is adnak a Georgikonról. A járványhelyzet miatt a korábbi, nagy részvétellel szervezett nyílt napokat nem lehet megtartani. Szakonként szerveztek chatszobákat, ahol oktatók és hallgatók is várják az érdeklődőket. A Georgikon öt ilyen nyílt napot hirdetett meg, a felvételi jelentkezés határidejéig még két alkalom van hátra. Lukács Gábor egyetemi docens eddig szép számú érdeklődést tapasztalt. Hozzátette, természetesen a hagyományos nyílt nap 160-170 látogatójához nem lehet hasonlítani ezt az új formát.

„Az az érdekes, hogy általában olyan jelentkezők voltak, akik nagyjából eldöntötték, hogy a Georgikonra fognak jönni. Ilyen párhuzamok voltak, hogy inkább ez, vagy az. Egy kicsit olyan volt ez, mint a normál nyílt napokon, hogy körbejártak a standoknál, itt nyilván a chatszobákban. Szép számú érdeklődő volt, nem volt probléma a megjelentek számával” - nyilatkozta az egyetemi docens. 

Európa legrégebbi rendszeres mezőgazdasági felsőoktatási intézménye korábban a Pannon Egyetem égisze alatt működött. Augusztus 1-től a kar a Szent István Egyetem campusa lett. 2021. február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven, alapítványi fenntartásba kerül az intézmény. Dublecz Károly, a campus főigazgatója hangsúlyozta, az integráció ellenére még bővült is a szakkínálatuk: „Az egyik legfontosabb változás nyilván az integráció. Ennek ellenére lényeges változások nincsenek. A felvételizőket szeretném megnyugtatni, hogy Keszthely továbbra is stabil bástyája a hazai felsőoktatásnak és meghatározó szereplője a Dunántúlnak, az is marad. Nincsen semmiféle változás a szakkínálatunkba, minden szakot indítunk, amit eddig is szoktunk, sőt, újdonságok is vannak.”

Újra lehet felvételizni a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésre, mely korábban is népszerű szak volt. Tovább folytatódik a szőlész-borász képzés. Ennek egy új lendületet adhat, hogy a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet is az intézmény része lesz február 1-től. Folytatódik a turizmus-vendéglátás képzés is, melyben az agrárturisztika új elemei fognak megjelenni.Február 15. a jelentkezési határidő, addig még két nyílt nap lesz, de 4-5 fős csoportokban személyesen is van lehetőség megtekinteni a campust a járványügyi szabályok betartása mellett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár