+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hatékonyak voltak tavaly a keszthelyi rendőrök
2021. január 7. csütörtök 15:12 - Keszthely
Hatékonyak voltak tavaly a keszthelyi rendőrök
Sikeres évet zárt a Keszthelyi Rendőrkapitányság. A bűnügyi statisztikák javultak, hatékonyabban kapták el a bűnözőket és csökkent a balesetek száma is. Mindezt úgy, hogy a járvány plussz feladatokat rótt a rendőrökre. Fél éve új vezetője van a kapitányságnak. Dr. Andor László tavaly megbízottként dolgozott, idén viszont már kinevezett kapitányságvezetője Keszthelynek.

Zala megye egyik legjobban teljesítő rendőrkapitányságának a vezetését vette át július elsejével dr. Andor László. A megbízott vezetőt január 1-jei hatállyal nevezték ki a Keszthelyi Rendőrkapitányság élére. A rendőr alezredes szerint az elmúlt esztendő az eredményeket tekintve sikeresen zárult. Folytatódott az ismert bűncselekmények számának csökkenése, kevesebb kiemelten kezelt bűncselekmény volt, rablás, kifosztás, zsarolás nem volt Keszthelyen és a kapitányság illetékességi területén. Növelték a felderítési eredményességüket. 

„Tavaly 72 százalékos nyomozási eredményességi mutatónk volt, 8 százalékkal több mint 2019 évben. Ez azt jelenti, hogy a kollégáim tavaly 100-ből 72 bűncselekmény elkövetőjét elfogták és az igazságszolgáltatás elé állították. Ezt a pozitív bűnügyi eredményességet szeretnénk fenntartani az idei évben, ott ahol tudjuk, szeretnénk tovább fejleszteni” - nyilatkozta az alezredes. 

A 2020-as esztendőben több mint 75 ezer órát teljesítettek a rendészet munkatársai a közterületeken. Céljuk volt a kockázatosabb helyeken a folyamatos jelenlétet biztosítani. A keszthelyi kapitányságvezető szerint a fokozottabb közterületi jelenlét hozzájárult a javuló tendenciákhoz.9 százalékkal csökkent a kapitányság illetékességi területén a közlekedési balesetek száma. Ami stagnálást mutat, az a halálos közúti balesetek száma. 2019-ben és 2020-ban is öt ilyen jellegű baleset volt. A járvány miatt speciális időszakot élnek a rendőrök, az alapfeladatok kiegészültek járványkezelési feladatokkal: „Különböző védelmi intézkedések szabályainak betartását kellett ellenőritzni, illetve megvalósult a házi karanténosoknak az ellenőrzése is. Mindemellett nagyon fontos a COVID-dal kapcsolatos feladatellátás során, hogy a lakosságvédelem mellett a saját állományunk védelmét is meg kellett valósítani, azaz hogy a szolgálatteljesítő képességünket megőrizzük. Én úgy gondolom, hogy a kollégák ezeket a feladatokat sikeresen, eredményesen teljesítették, végrehajtották. De sajnos még nem beszélhetek múlt időről, hiszen ebben az évben is tovább kell folytatnunk az ez irányú feladatainkat.”

Andor László  nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre. Célja, hogy tovább csökkenjenek a jogsértések, javítani kívánja a felderítési eredményességét és időszerűségét is. A közlekedésbiztonság terén is fejlődni kívánnak. Folytatni fogják az elmúlt években már zajló előadásokat, kitelepüléseket, megelőző akciókat. A kapitányságon bíznak abban, hogy az élet visszatér a régi kerékvágásba és akkor a turisztikai szezon beindulhat – az ezzel járó feladatokra is koncentrál a kapitány.  Dr. Andor László tavasszal kezdett el megismerkedni a keszthelyi kapitánysággal, július óta vezeti a kapitányságot. Igaz Zalából, de másik kapitányságról érkezett, korábban nem dolgozott Keszthelyen – ez kihívás jelentett számára, úgy érzi jól sikerült a beilleszkedése, megismerte parancsnokait, kollégáit. 

„Zökkenőmentes volt az átállás, zökkenőmentes volt a feladatokba való bekapcsolódás és én már teljesen otthon érzem magamat. Kollégáimmal december 31-én egy kicsit értékeltük a tavalyi évet, nagyon jó, pozitív visszajelzéseket kaptam.”

Dr. Andor László bízik abban, hogy meg tudják tartani a kapitányság állományának stabilitását. Jól képzett szakértői gárda áll mögötte.  Nyolc parancsnoka mellett további 150 munkatárssal dolgozik együtt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár