+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fellobbant a szeretet lángja
2020. december 21. hétfő 19:03 - Keszthely
Fellobbant a szeretet lángja
Mezei András, a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa gyújtotta mg Advent 4. vasárnapján Keszthely város, Isten örökkévaló szeretetét jelképező koszorúján a negyedik, a szeretet gyertyáját. Az ünnepi gyertyagyújtásra a szabályok betartása mellett került sor. A gyertyagyújtást vasárnap is élőben követhették nézőink televíziónkban és Facebook oldalunkon.

Az utolsó gyertya jelöli Keresztelő Szent János odaadását, aki hittel, reménnyel és örömmel hirdette a negyedik ígéret valóságát, Jézus eljövetelét, aki szeretet által jut el az emberek szívéhez. Ezt szimbolizálja Advent negyedik gyertyája.  Keszthelyen, az ünnephez közeledve, Advent utolsó vasárnapján, megindító szép gondolatokat mondott Mezi András plébános az ünnepi gyertyagyújtáson.

"Adventet ünneplünk, valakire várunk, hogy szent kegyelmével,bűntől szabaduljunk. Bánattal, de igaz hittel várjuk segítséged. Hogy tiszta lélekkel köszönthessünk téged. Ó fényességes szép hajnal, így köszöntött az angyal. Üdvözlégy teljes malasztalj. Sietve közeleg Isten ígérete,ezt hirdeti nekünk angyal jelenléte. Mária lesz Jézus a nagy világ, nagy vendég anyja, tiszta lelkünk legyen Jézusunk lakássa."- hagzott el a gyertyagyújtáson.

A  megváltozott világban, amikor családok nem tudnak összejönni szükség van ,a hitre. Egyvalakiben van megnyugvás és öröm ezekben a napokban ,s ő nem más mint akire várunk, az üdvözítő, a mi urunk Jézus Krisztus- hangzott el az ünnepváró gondolatokban.

"Jézus tehát örömet hoz nekünk. Tehát mennyire tudunk örülni?Valahogy találjuk meg a nehéz helyzetben is az örömforrásokat. Először is annak örüljünk, hogy van itt online kapcsolatunk. Tudunk otthon lélekben imádkozni. Tudunk örülni önmagunknak, egymásnak, fele barátainknak, környezetünknek, a városnak. És igen. Ha nem tudunk örülni,akkor az Isten szeretete sohasem fog megszületni a mi szívünkben."- mondta Mezei András atya.

Ilyenkor, amikor lecsendesedve, lélekben felkészülve várjuk Jézus eljövetelét készülünk a meghitt ünnepre, tanuljunk meg örülni. Gondoljunk szeretteinkre és örüljünk annak, hogy ha személyesen nem is,de online együtt ünnepelhetünk.

"Ne zúgolódjunk!Fogadjuk el alázattal és türelmesen ezt a jelenlegi helyzetet. És igen, ha meg van bennünk ez az alázat, akkor tudunk szeretni is. Legyen a szívünkben béke, jóság,szelídség, engedelmesség és hálaadás. A rendkívüli időszakot is hálával kell megköszönjük. Hogy mégis vagyunk. Gondoljunk azokra,akiknek nincs ilyen lehetőségük. S mégis tudnak örülni."- mondta ünnepi gondolataiban Mezei András.

Mezei András atya Vozár Péterné alpolgármester jelenlétében-aki elhozta a meghitt percekre a betlehemi lángot-gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik, a szeretet gyertyáját. A Keszthelyi Televízió advent utolsó vasárnapján is élőben és a Facebook oldalunkon is közvetítette az eseményt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus