+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyenesdiáson cél a folytonosság, főleg a fejlesztéseknél
2020. december 21. hétfő 17:49 - Gyenesdiás
Gyenesdiáson cél a folytonosság, főleg a fejlesztéseknél
A stabil költségvetésnek köszönhetően a járvány adta feladatok mellett a fejlesztések is folyamatosak Gyenesdiáson. Bár az önként vállalt projekteket elhalasztották, így is mintegy 400 millió forintnyi beruházás van folyamatban a nagyközségben. A település vezetése büszke arra, hogy számos állami szereplő fejlesztése is gazdagítja Gyenesdiást.

A település legnagyobb futó beruházása az iskola bővítése. A KLIK 1,5 milliárdos projektje keretében tornacsarnokkal, táncteremmel, új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény.

Szintén állami beruházás a Madách utca. A település nagyobbik strandjára vezető úton a Dunántúli Regionális Vízmű cseréli a közműveket és egyúttal új járdát is épít a közel egy kilométeres szakaszon. Júliusban vehették birtokba a közlekedők a megújult 71-es utat. A megye egyik legforgalmasabb útjának 1,3 kilométeres szakaszát 438 millió forintból újította fel a Magyar Közút.

Az önkormányzat büszke az állami cégekkel ápolt jó kapcsolatra és beruházásaikra. Ezek mellett nagy értékben nyertek el saját pályázati forrásokat is.

Gál Lajos  polgármester: „Közel 400 millió forintnyi fejlesztés fut most Gyenesdiáson. Az idei esztendőben le tudtuk ennek zárni nagyjából az egyharmadát, a kétharmada áthúzódik 2021-re. Mindegyik fejlesztésünknek föle van, amit biztosítani kell. A világjárvány miatt természetesen lelassult az egész rendszer. Nagyon örülünk, hogy a saját fejlesztéseinken túl az állami beruházások is itt vannak.”

Régóta várt fejlesztés a nagyközségben a gyermekorvosi rendelő. A védőnői szolgálatnak is helyet adó ingatlan várhatóan 2021 év elején adják át ünnepélyesen. Az önerővel megkezdett beruházást pályázati forrásokkal fejezhették be. 

Megújult a Talabér-féle vízimalom. Több kisebb pályázatnak köszönhetően, mintegy 80 millió forintból újították fel a malmot, ahol fűszerkert, herbárium és látványpékség kap helyet. Ennek átadását is a közeljövőben tervezik.

Elindult a közbeszerzése a településközpontban található un. Coop-tető beruházásnak. Itt új művelődési ház és ebédlő nyithatja meg jövő nyáron a kapuit.

Gyenesdiás polgármestere szerint a stabil, tartalékokkal rendelkező költségvetésnek köszönhető, hogy a járvány okozta szociális és egészségügyi kihívások mellett a fejlesztések is megvalósultak.

„Talán ez a takarékos gazdálkodás tette lehetővé, hogy a fejlesztéseinkkel tudtuk nyitni a tavaszt – minden nehézség ellenére – és tudjuk is zárni, mint ahogy a folyamatos munkavégzés mutatja a hátam mögött. A következő időszak tényleg arról szól, hogy ezt a folytonosságot visszük tovább 2021-re. Nagyon szeretnénk a belterületi utakhoz hozzányúlni 2021-ben, hiszen ez elmaradt ebben az esztendőben és természetesen szeretnénk újabb strandpályázatokkal a strandok és környezetük is tovább bővíteni” - tette hozzá a polgármester. 

Az önkormányzat számára fontos, hogy az intézményekben nem kellett részmunkaidőssé tenni a dolgozókat.A település vezetése szintén sikerként könyveli el, hogy az ipari park tovább bővülhet, hét új vállalkozóval kötött szerződést a település. A következő félévben infrastruktúrafejlesztést végez majd itt az önkormányzat. A nagyközség kiemelt partnere a Bakonyerdő Zrt, akikkel közösen fásítást is végeztek az ipari parkról kivezető úton.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár